Egészségügyi dolgozókat ismertek el Semmelweis-nap alkalmával

Semmelweis Ignác a gyermekágyi láz okának felfedezője, akit az anyák megmentőjeként ismerünk leginkább – az által kifejlesztett fertőtlenítési eljárás alapjaiban határozta meg a korabeli fejlődő egészségügyi ellátást. Az ő tiszteletére 2011-től a  hazai egészségügyi dolgozók megbecsülését fejezik ki országszerte.

Sárospatakon július másodika délutánján gyűltek össze az egészségügyben dolgozók Sárospatak Város Rendelőintézetében, ahol a város polgármestere köszönetet mondott munkájukért. A köszönet, most sokkal többről szól, mint a korábbi években, hiszen a koronavírus járvány mindenkinek nem várt kihívásokat, élethelyzeteket jelentet, melyet az egészségügy bármely területén dolgozóknak kezelniük kellett – emelte ki Aros János.

Önök nélkül nem lett volna uniós szinten is kiemelkedően sikeres és eredményes a harc a COVID ellen – ezt már Dr. Hörcsik Richárd mondta az ünnepi alkalmon. Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője kiemelte, a kormány mindent megtett és megtesz a védekezés érdekében, az életek védelme elsőbbséget élvez, de az egészségügyben dolgozók nélkül nem lett volna eredményes a küzdelem. Ezért háláját fejezte ki a polgárok nevében.

Bereiné dr. Jakab Beáta intézményvezető visszaemlékezve az elmúlt közel két évre azt mondta: erőn felül teljesítve, jót és rosszat is megtapasztalva álltak helyt munkatársaival.

A Semmelweis-napon díjak átadására is sor került.

Kiváló színvonalon végzett munkája elismeréseként 2021 évben „Semmelweis-díj” kitüntetésben részesült Dr. Tóth István főorvos, Dr. Juhász Gizella főorvosnő, Ignácné Batta Tímea szakasszisztens és Jarecsni Katerina kontroller.

A B-A-Z-megyei Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díját Kállai Ödönné vehette át.

 

Feltöltő

Fel