Elstartolt az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál

A sárospataki Rákóczi vár adott otthont az idén először megrendezett Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztiválnak.
A Rimay János Alapítvány idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivált június 9-e és 13-a között.
A költészet mellett kulturális és zenei programok is szerepelnek a fesztivál kínálatában. A meghívott nemzetközi és hazai költők a műfaj legnevesebb képviselői, a díszvendég pedig egy irodalmi Nobel-díjas.
Aros János üdvözölve a kezdeményezést azt mondta, Sárospatak méltó helye a kulturális programoknak, azt kívánja hogy a költészeti rendezvény is valóban hosszú távon színesítse a kulturális életet. Megjegyezte, a Zempléni Fesztivál már idén harminc éve, hogy augusztusban meghatározó jelensége a városnak és Hegyaljának, kívánja, hogy a költészeti fesztivál is hosszú és sikeres éveket éljen meg.
Balázs F. Attila költő, a fesztivál igazgatója azt közölte, hogy szerinte sokan szeretnének már kitörni a bezártságból, ehhez ők, a régióban élők és az ide látogatók számára minőségi kulturális programokat biztosítanak majd, nem csak a szépirodalom, hanem zenei programok bevonásával is. A megnyitón az is elhangzott, hogy Olaszországtól Franciaországán át, egészen a határon túli magyar költőkig összefogta a szakma művelőit a Rimay János Alapítvány azzal a hagyományteremtő szándékkal, hogy a művészet ezen ága a XXI. században is új platformokat kaphasson.
Feltöltő

Fel