Záróvizsgáztak a legidősebb növendékek a Farkas Ferenc AMI néptánc tagozatán

Az év vége közeledtével a diákok számot adnak a tudásukról, így van ez minden oktatási intézményben, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában is.

A néptánc tagozaton az ifjúsági korosztályú diákok legtöbben 12 éve foglalkoznak néptánccal, olyan is van köztük, aki már óvodai csoportban is táncolt. Mivel idén elvégzik a továbbképző 10. évfolyamot, így záróvizsgával fejezték be művészeti iskolai tanulmányaikat. A vizsgán sárközi, dámóci, magyarpalatkai, bonchidai román és vajdaszentiványi táncokat mutattak be. Az eltelt évek alatt számos sikerrel emelték városunk és iskolánk hírnevét. Csoportos sikereik közül kiemelkedik az Országos Gyermektánc Antológián való szereplés, Országos Tanulmányi versenyek korosztályi 2. és 3. helyezései valamint különdíjai, s a Vécsey Kamaratánc Versenyen elért több első és második helyezés, különdíj. Tagjaik közül többen szerepeltek, s díjat kaptak az Országos Szólótánc Verseny döntőjében, sokuk Örökös Zempléni Bokrétát vagy Örökös Zempléni Kalárist nyert el A Művelődés Háza és Könyvtára Zempléni Gyermek Szólótánc Versenyén, számtalanszor szerepeltek iskolai gálaműsorokon, városi ünnepségeken. Csoportjuk, a Csimpolya Gyermektánccsoport, majd Csimpolya Ifjúsági Tánccsoport az iskola történetének egyik legeredményesebb csoportja. Természetesen ezeket az ügyes, tehetséges táncosokat láthatjuk még a néptánc színpadokon, tevékenységüket a Bodrog Néptáncegyüttesben folytatják.

Ezúton is hívjuk és várjuk Önöket a Farkas Ferenc AMI tánctagozatának év végi néptánc gálájára, a Szent Erzsébet Ház udvarára 2021.06.07-én, 17.00-kor, ahol a Csimpolya Ifjúsági Tánccsoport is fellép.

 

 

Feltöltő

Fel