Patak neve kötelez

A fenti címmel jelent meg cikk A Művelődés Háza és Könyvtára tevékenységéről a Nemzeti Művelődési Intézet gondozásában álló Szín – Közösségi Művelődés országos közművelődési folyóirat 26/1. lapszámában.

A kiadvány összegzi az elmúlt évtized minőségügyi történéseit, bemutatja a közművelődés minőségfejlesztési folyamatát, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj elismerésben részesült intézményeket. A tíz évvel ezelőtt elindított minőségfejlesztési rendszer számos újdonsággal szolgált a szakma számára, amelyben minőségfejlesztési szakemberek, az ágazati minisztérium közművelődési főosztályának munkatársai, közművelődési szakértők és auditorok egyaránt sokat dolgoztak.

A sárospataki intézmény két ízben – 2014 és 2018-ban – kapta meg a három évig érvényes Minősített Közművelődési Intézmény Címet. Az elmúlt egy évtized alatt több mint 50 intézmény részesült az elismerésben, közülük 18 kapott bemutatkozási lehetőséget a most megjelent tematikus kiadványban. A cikket az alábbiakban olvashatják.

Feltöltő

Fel