Gyereknapi Kölyökbuli

A Művelődés Háza és Könyvtára május utolsó vasárnapján szervezte meg a hagyományos Gyereknapi Kölyökbulit. A változékony időjárás miatt az Újbástya Rendezvénycentrum szolgált a program helyszínéül. Délelőtt a már jól ismert Ringató szórakoztatta a kisbabákat és anyukákat Novák-Tóth Györgyi vezetésével, ezt követően pedig mozgásfejlesztő játékok kipróbálására volt lehetőség.

A délután hangulatát az érdeklődők száma, illetve a gyermekek önfeledt játéka igazolta. Ugyan a meghirdetett rajzverseny aszfalt helyett papíron zajlott, így is számos jelentkező munkáját értékelhették a zsűri tagjai.

A szülők és gyermekek szórakozását egyedi készítésű fa alapanyagú játékpark fejlesztő és ügyességi feladatai, csillámtetoválás, kézműves foglalkozások egyaránt biztosították. A Foltos Pille Kör játszóháza ismét generációk találkozására adott alkalmat, illetve örömünkre szolgált, hogy Újlaki Csaba bácsit is köreinkben köszönthettük. A sárospataki nevezetességek képeiből készített színező kreatív lehetőséget nyújtott a város hangulatának képzeletbeli alakítására.

Záró programként az Apnoé zenekar ültetett koncertjét hallhatták a vendégek, amely interaktív módon szórakoztatta a nagy létszámú közönséget. A zenészek Kincskereső Kisködmön című mesés zenejátékát Lackfi János szövegei alapján dolgozták fel. Bár az idei gyermeknapon az időjárás nem volt a barátunk, ez nem befolyásolta a gyermekek vidám, felszabadult játékát.

Reményeink szerint az év folyamán számos rendezvény keretein belül gazdagodhatnak élményekkel vendégeink.

Feltöltő

Fel