Pótlóbuszok közlekednek Sárospatak és Sátoraljaújhely között a vonatbaleset miatt

Ingavonat jár Szerencs és Sárospatak között, Sárospataktól Sátoraljaújhelyig viszont még pótlóbuszra kell átszállni. Korlátozottan már haladhatnak a vonatok Szerencs és Sárospatak között ott, ahol hétfő este összeütközött egy kamionnal és kettészakadt egy vonat – közölte a MÁV.

A Zemplén InterCity vonatok szerelvényei csak Budapest és Szerencs között közlekednek. Szerencs és Sárospatak között két óránként, a Zemplén IC-khez csatlakozva, azok menetrendjében egy ingavonat közlekedik, amely minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Sárospatak és Sátoraljaújhely között pótlóbuszok járnak a vonatokhoz csatlakozva, a Zemplén InterCity vonatok menetrendjében,
a Szerencs–Sátoraljaújhely közötti személyvonatok nem közlekednek.

A hosszabb közúti menetidők és az átszállások miatt akár 15-20 perccel is növekedhet az eljutási idő Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely között.

A balesetről

A Mávinform tájékoztatása szerint a Szerencsről hétfőn 20.21-kor Sátoraljaújhelyre indult személyvonat a végállomásra érkezés előtt, 21.10-kor egy kamionnal ütközött. A vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott.

A vonaton három utas és három vasutas tartózkodott. Közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba vitték. A kamion orosz-észt állampolgárságú sofőrje könnyebben sérült meg. A baleset idején az átjáróban működött a fénysorompó. Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője a baleset történéseit felidézve azt mondta: a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség óránként 80 kilométer, ennél azonban a szerelvény kevesebbel haladt.

A balesetben a három részből álló motorvonat első része kisiklott, a többi kocsi a síneken maradt, az egész szerelvény ketté szakadt. A baleseti helyszínelést kedd hajnalra fejezték be, a műszaki mentés még tart.
A Mávinform korábbi közleménye szerint a baleset utáni helyreállítás akár több napot is igénybe vehet.

 

Feltöltő

Fel