Továbbra is elérhetők helyben a COVID védőoltások

A koronavírusos megbetegedések száma országosan csökken, de minden szakember egyöntetű véleménye az: még sajnos szembe kell nézni több alkalommal is a COVID vírussal. Napjainkban pedig már kimutatták hazánkban is az indiai mutáns verziót. Ezért, a megelőzés miatt fontos, hogy minél többen szerezzenek védettséget.

Sárospatakon már jó ideje elérhetők a védőoltások. Háziorvosok és az Oltópont is folyamatos üzemben dolgoznak, az előzetes regisztrációt követően már bárki tud magának időpontot foglalni a eeszt.hu rendszeren keresztül. Jelenleg is számos vakcina áll rendelkezésre.

A május 31-i állapot szerint elmondható, hogy Sárospatakon valamivel több mint 8.000 védőoltást adtak be a háziorvosok és az Oltópontokon dolgozók, 2-3.000 fő már a második oltását is megkapta. Ezzel, az országos átlag feletti az átoltottság a városban. Mostanra a háziorvosok jellemzően a második oltás beadását végzik el, azoknál, akiket korábban adott oltóanyaggal már elláttak. Pfizer és Sinopharm vakcinák továbbra is nagyobb mennyiségben állnak rendelkezésre Sárospatak Város Rendelőintézetében. Újdonság, hogy a 12-16 éves korosztály számára az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Pfizer vakcina oltását.  Amennyiben Magyarországon is megindul ezen korcsoport oltása, azonnal széles körű tájékoztatást adnak az Oltópontok.

Feltöltő

Fel