Hodinka Antal Díjat kapott Dr. Tamás Edit

Az Országos Ruszin Önkormányzat Közgyűlése 2004 óta Hodinka Antal Díjat adományoz a ruszin kultúra, a hagyományőrzés és a görögkatolikus értékek ápolása terén kifejtett tevékenységért.

A 2020. és 2021. évi Hodinka Antal Díjak átadására május 29-én került sor Dunaújvárosban. Dr. Simicskó István a KDNP országgyűlési képviselő csoportjának vezetője, Kovács István dunaújvárosi parókus, Tóth Zoltán a Debreceni Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, agrármérnök és Dr. Tamás Edit az MNM Rákóczi Múzeuma igazgatója vehette át az Országos Ruszin Önkormányzat elismerését Kramarenkó Viktortól, az Országos Ruszin Önkormányzat elnökétől.

Az ünnepségen jelen volt Giricz Vera az Országgyűlés ruszin szószólója, Tircsi Richárd a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Főosztályának vezetője, Kozsnyánszky János a Magyarországi Ruszinok Országos Szövetsége elnöke, Szónoczky János Mihály atya,  a Magyarországi Ruszinok Országos Szövetségének elnökhelyettese és részt vettek a települések ruszin önkormányzatainak képviselői.

Fotó: KDNP frakció

Feltöltő

Fel