Egyhetes napközis tábor „digitálisan” – EFOP eredmény

A Sárospatak Város Önkormányzata által vezetett konzorcium 2017 márciusában nyújtotta be pályázatát az EFOP-3.9.2-16 „Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Összetett, több területet lefedő pályázati programról van szó, melynek számos eleme helyben, míg több a pályázati partner településeken valósul meg.

2019 októberében valósította meg a Tarcali Klapka György Általános Iskola a digitális kompetenciák fejlesztésére létrehívott táborát, melyen 10 fő 8. osztályos tanuló vett részt. Minden napra olyan tanrenden kívüli információkat igyekeztek átadni a gyermekek, melyek a tanulásban is segítséget nyújthatnak számukra és persze az élet más területein is. Így többek között az informatikai teremben való viselkedés alapjai mellett kérdőívszerkesztő program használatát is elsajátíthatták a fiatalok. A tanulás és önkifejezés menetét segítette elő a prezentációs foglalkozások sora, azzal együtt, hogy a magyar fejlesztésű Prezi működési elvét, használatában rejlő lehetőségeket sajátíthatták el a gyermekek. A táborba belefért kirándulás is Széphalomba, a Magyar Nyelv Múzeumában valamint Sárospatakra és Tokajba, de feladat itt is adódott, fényképeket készítettek a gyermekek. Ez volt az alapja a következő digitális fejlődésnek, hiszen a képszerkesztő programok használatával ismerkedhettek meg a tarcali gyermekek.

A kirándulásokhoz, természetjáráshoz pedig útvonaltervező használatára készítették fel a fiatalokat. Az egyhetes táborban így valóban játszi könnyedséggel szerezhettek digitális tudást a gyermekek.

 

Feltöltő

Fel