Tájékoztatás 60 éven felüliek részére megküldött oltási regisztrációs ív újbóli megküldésének lehetőségéről

A koronavírus terjedése a megyében is növekvő tendenciát mutat, jó hír azonban, hogy egyre nagyobb számban áll rendelkezésre a védőoltás a lakosság számára – közölte Alakszai Zoltán. A megyei kormánymegbízott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a 60 év felettiek korábban postai úton kapták meg az oltásra jelentkezéshez szükséges regisztrációs ívet. Akikhez valamilyen oknál fogva nem érkezett meg a dokumentum vagy elveszett és most regisztrálni szeretne, kaphat segítséget.

A regisztráció folyamatos a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, fontos tudni továbbá, hogy azoknak a 60 éven felüli honfitársainknak is van lehetősége regisztrálni, akikhez valamilyen oknál fogva nem érkezett meg a postai regisztrációs ív. Ők kérhetik a postán küldött oltási regisztrációs ív újra küldését, vagy online is regisztrálhatnak. A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságát a 06 80/ 204 -884-es ingyenesen hívható számon érhetik el, itt kérhetik az újbóli postázás lehetőségét. E-mailben a nyufig@allamkincstar.gov.hu címre írhatnak a regisztrációs lap pótlása érdekében.

Magyarországon a koronavírus elleni védőoltás ingyenes és önkéntes, így regisztrálni szükséges ahhoz, hogy megkapjuk – hívta fel a figyelmet Alakszai Zoltán.

 

Feltöltő
Fel