Egészségügyi alkalmassági vizsgálatot kezdeményeztek egy idős gázolóval szemben

Iskolások közé hajtott egy 80 éves autós Sárospatakon – írja a police.hu. A Táncsics Mihály úton található egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyen február 4-én 18 óra után egy 80 éves sofőr három gyermeket ütött el. A diákok tanári felügyelet mellett szabályosan keltek át a zebrán. A tanulóknak könnyű sérülései keletkeztek.

A gépjárművet vezető férfi a meghallgatásakor elmondta, hogy közlekedése során a baleset előtt nem zavarta meg semmi, de valamiért nem vette észre az előtte áthaladó gyalogosokat. A közlekedési rendőrök a sofőrrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek, és soron kívüli egészségügyi alkalmassági vizsgálatát kezdeményezték. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét: 

  • A gépjárművezetők mindig az út- és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
  • Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
  • A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
  • A gyalogosoktól azt kérjük, hogy a zebrán történő áthaladásuk előtt mindig álljanak meg, körültekintően nézzenek szét és győződjenek meg arról, hogy az áthaladásukhoz szükséges elsőbbséget biztosítják számukra!
  • A gyalogosokat arra kérik, hogy láthatóságuk elősegítése érdekében lehetőleg viseljenek ruházatukon olyan fényvisszaverő kiegészítőt, esetleg villogót, amely a közlekedés többi résztvevője számára távolról is jól láthatóvá teszik őket!
Feltöltő

Fel