Rekordösszegű adománnyal segítheti a SWAK idén a kárpátaljai magyarokat

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén novemberben és decemberben is gyűjtött karácsonyi pénzadományt kárpátaljai (beregdédai) rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére és minden eddiginél nagyobb összeg, 423.000 forint gyűlt össze.

A koronavírus-világjárvány miatt ezúttal elmaradtak a hagyományos karácsonyi rendezvények, ahol korábban gyűjtő dobozokkal jelentek meg a SWAK tagjai. A kialakult helyzetben a megszokott házról-házra járó gyűjtés is kockázatosnak mutatkozott, ezért idén elsősorban az egyesület számlájára várta civil szervezetünk a felajánlásokat. Felhívásunkra heteken át érkeztek az adományok, ill. néhányan készpénzben fizették be felajánlásukat. Örömteli hír, hogy idén minden korábbinál sikeresebb volt a gyűjtés és ennek eredményeként 423.000 forint gyűlt össze, amely jócskán meghaladta az eddigi rekordot jelentő 351.500 forintot, mely összeg 2019-ben gyűlt össze.

A korábbi évekkel ellentétben a koronavírus-világjárvány miatt ezúttal nem tudtuk személyesen átadni a pénzadományt a határhoz közeli Beregdédán a rászoruló családoknak. Ebben a rendkívüli helyzetben átutalás útján továbbította egyesületünk az összegyűlt adomány teljes összegét. Az átutalás december 22-én megtörtént. Az utalást az előzetes egyeztetéseknek megfelelően Levcsenkó Róbert atya fogadta a Beregdédai Görögkatolikus Egyházközség képviseletében és vállalta, hogy gondoskodik a támogatás családokhoz való eljuttatásáról.

Jó érzés, hogy egy ilyen nehéz év végén ennyien és ilyen mértékben fontosnak tartották, hogy segítsék a még nehezebb helyzetben lévő kárpátaljai magyar testvéreiket. Civil szervezetünk ezúton mond köszönetet az adakozóknak, akiknek a jóvoltából az eddigi legnagyobb összegű pénzadományt juttathattuk el a kárpátaljai Beregdédára:

Bágyi Pál, Bánkuti Gyula, Boros Anikó Rózsa, Braun Attila, Csantavéri Tivadar, dr. Cserkúti Sándor György, dr. Demeter Gabriella, Demeterné Juhász Ildikó, Demeter Péter, dr. Demeter Zita, dr. Derda Istvánné, Déry Zoltánné, Donkó József Béla, Fehér József, Fehér László, Földényi Mariann, Földházi István, Frimmer Attila, Gombos Levente (Levi-Fotó), György-Mózes Sára, Halász Zoltán, Határtalan Örök Értékeinkért Alapítvány (Sátoraljaújhely), Kövér Zsolt, dr. Kriston Róbert, Laczó Éva és Lencsi, Lencsés Anna, Lencsés Bertalanné, Makláry Hanna Mária, Nagy Zoltán, Németh Gábor Zoltánné, Nyitrai László, Openhouse Ingatlanközvetítő Iroda, dr. Sándor József, Sipos István Béla, Tarnavölgyi Béláné, Tarnavölgyi László, Untenerné Bodnár Julianna, Weinberg ’93 Építő Kft.

Köszönetet mondunk a segítőknek és a SWAK tagjainak a hozzájárulásért.

Köszönjük a gyűjtésünket felhívásunk, beszámolónk közlésével támogató Sárospatak honlap segítségét.

Végül, de nem utolsó sorban köszönetet mondunk Levcsenkó Róbert beregdédai görögkatolikus lelkésznek, aki ebben a helyzetben vállalta az adomány kiosztását. Helyi ismeretével mint kapcsolattartónk évek óta segíti egyesületünket az adomány kiosztásában.

Segítségükre 2021 decemberében is számítunk!

Segítsenek, hogy segíthessünk!

„Töretlen hittel ember és magyar.”

(A tavalyi adományátadáskor készült képünk illusztráció.)

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Feltöltő

Fel