Kenyeres láda a rászorulóknak

Kenyeres ládát nyitottak a rászorulóknak Sárospatak egy fogalmas belvárosi pontján, az elhelyezés sem véletlen, a Szent Erzsébet Nővérek központja elé került az adományokat befogadó doboz. A kezdeményező egy sárospataki házaspár, akik a koronavírus járvány idején vállalkozóként már több mindennel segítették a helyieket a tavaszi időszakban.

A kenyeres láda ötlete egy korábbi karácsonyi tapasztalat eredménye, akkor egy ember kért segítséget, most abban bíznak, sokaknak segíthetnek.

2019 karácsonyán egy férfi csengetett be hozzánk, azt mondta, “nem tud enni adni gyermekeinek” – mesélt Fazekas Jutka, aki akkor egy nagy táska élelmiszert szedett össze a férfinak és süteményt is csomagolt hozzá. Annyira megérintett az eset, hogy úgy éreztem tennünk kell valamit.

Minden nap reggel 6 és 7 óra között egy helyi pékségből 10 kilogramm friss kenyér érkezik a tárolóba, egészen 2021. december 31-ig – mondta lapunknak Fazekas András. A feleségem támogatásával azt reméljük, hogy sokaknak tudunk majd segíteni. A láda viszont nagy, remélem másokban is, – akik tehetnek valamint az emberekért – elindítunk egy érzést, az érzést, hogy ha van rá lehetőségük támogassák a rászorulókat. A kenyér alapvető élelmiszerünk, de azt gondolom, ha időnként mellétesz valaki egy-egy konzervet vagy bármilyen más tartós élelmiszert, akkor azzal ő is nagy segítséget nyújt másoknak.

Fazekas Andrással tavasszal egy védekezési pénzügyi alapot hoztunk létre, amire idővel több mint 3 millió forint gyűlt össze, melyből többek között mobil ultrahang készüléket vásároltunk Sárospatak Város Rendelőintézetének – emlékeztetett Aros János . Most is segíteni akartak Andrásék, melyért köszönet illeti meg őket. A kenyeres láda bárki számára elérhető az év minden napján, a friss kenyér biztos, hogy ott lesz benne, csak remélhetjük, hogy mások is tesznek majd bele élelmiszert a következőkben – mondta Sárospatak polgármestere.

 

Feltöltő

Fel