Újra tarthatnak templomi istentiszteletet

Ismét megnyitja kapuit a Sárospataki Református templom – közölte lapunkkal Dr. Fodor Ferenc. A lelkipásztor az írta,  a december harmadikán kézhez kapott értesítés szerint a Zsinat Elnökségi Tanácsa úgy döntött, hogy  “advent 2. vasárnapjától, a most hatályban lévő kormányzati és biztonsági előírások szigorú betartásával-kézfertőtlenítés, kötelező maszkhasználat, az ülőhelyek, kilincsek fertőtlenítése, biztonságos távolságtartás érdekében ülőhelyek kijelölése -egymásért különösen is felelősséget érezve, lehet személyes jelenléttel templomi istentiszteletet tartani!”

Ahol emellett az online közvetítéseket továbbra is biztosítani tudják,az még nagyobb lehetőséget kínál ebben a nehéz helyzetben a testvérek elérésére – fogalmaz a Zsinat közleménye .

Dr. Fodor Ferenc arról tájékoztatott, hogy december 13-án vasárnap 10 órakor tartanak újra istentiszteletet a templomban. Egyúttal arra kérnek mindenkit, hogy viseljen szájmaszkot, használja a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítőt és csak azok üljenek egymás mellett, akik közös háztartásban élnek, egyébként pedig tartsanak távolságot.

A december 13-t követő héten ismét tartanak bibliaórát, imaórát és esti istentiszteletet, december 13-tól várják konfirmandusokat is 9 órától előkészítő foglalkozásra – közölte a lelkipásztor.

 

Feltöltő

Fel