„Látni és látszani” – ajándékoztak a pataki rendőrök

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság ismételten meghirdette a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampányt. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet arra, mekkora jelentősége van a közúti közlekedési balesetek megelőzésében az éles látásnak és a láthatóságnak.

Idén, 2020. október 19-től 2020. december 6-ig tart a kampány, melynek keretében a program során kiemelt szerepet kap a szélvédők megfelelő állapotának ellenőrzése, a gépjárművek világító- és fényjelző berendezéseinek, a gumiabroncsok állapotának felmérése, továbbá egyéb műszaki állapotfelmérés.

Kiemelten fontos, hogy a baleset-megelőzés területén világossá váljon a közlekedés szereplőire háruló felelősség: a vezető fizikai állapota (látása) és a vezetett gépjármű műszaki kondíciója elválaszthatatlan összetevői a biztonságos közlekedésnek. Továbbá az őszi-téli időszakban fennálló korai besötétedés és az időjárás okozta romló látási viszonyok között a gyalogosok, kerékpárosok esetében az általuk viselt láthatósági mellény, vagy a ruházatukon elhelyezett fényvisszaverő is a biztonság alapvető kellékei.

A Sárospataki Rendőrkapitányság több napon is igyekezett felhívni a járművezetők figyelmét a biztonságos közlekedésre. A járművezetőket apró, de nagyon hasznos tárgyakkal ajándékoztuk meg – mondta Ladics Tamás, r. alezredes. A Sárospataki Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője lapunknak elmondta, ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával szélvédőmosó folyadékkal, jégkaparóval, páramentesítővel, szélvédő védővel és más hasznos téli közlekedésbiztonságot szolgáló eszközzel ajándékozták meg a közlekedőket. A rendőr alezredes emlékeztetett, tavaly láthatósági eszközöket ajándékoztak a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak, idén pedig a járművezetők figyelmét akarták felhívni a biztonságos közlekedésre.

 

 

Feltöltő

Fel