Megújult utak – jövőre is folytatódik a munka számos utcában

Évente 5-6 saját fenntartású utat újított meg Sárospatak Város Önkormányzata az elmúlt években, az utóbbi hetekben pedig szinte egymást érték az építőbrigádok a városban.

Borsi utca

A már sokat emlegetett szennyvízberuházás zárása hamarosan megtörténik, de egyik feltétele és követelménye az is, hogy valamennyi a beruházás által érintett utcában megtörténjen az utak helyreállítása. Eredetileg  – a korábbi gázberuházáshoz hasonlóan – csak a felvágott szakaszok javítása szerepelt a tervekben, de az önkormányzat úgy döntött: saját forrásból a teljes érintett útszakaszt újra aszfaltoztatja. Így valósult meg korábban többek között a Bartók Béla utca, József Attila utca – a Táncsics út kereszteződéséig – teljes szélességében és hosszában történő aszfaltozása, míg napjainkra már elkészült a Borsi utca helyreállítása is, akárcsak a Zrínyié. Végardó és környéke pedig igazán nyertese az útfelújításoknak, hiszen idén egy teljesen új alapokra épülő Herceg Ferenc utcát vehettek birtokba az ott élők, most a fürdő másik oldalán is készül az új út. A Kassai utcán az ivóvízhálózat teljes cseréje megtörtént, a szegélykövek cseréje megvalósult és az új aszfaltréteget is bedolgozták a szakemberek. A kisebb utcákban is novemberben megtörténnek az útfelújítások, helyreállítások.

Zrínyi utca

Már most biztos, hogy 2021-ben is több utca újulhat meg Sárospatakon – Aros János, polgármester azt mondta, többszáz millió forintos forráshoz jutott a város útfelújításra, így az a szándék, hogy fokozatosan javuljanak a közlekedés feltételei Patakon, évről-évre tapasztalható mindenki számára.

A jövő évben megvalósuló útfelújításokról hamarosan részletes információkat közlünk.

Feltöltő

Fel