Új, helyi maszkviselésre vonatkozó szabályok lépnek életbe november 12-én

Tisztelt Sárospatakiak!
A kormány november 10-i döntése értelmében a 10.000 fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról.
Amint eddig is tapasztalhatták, itt Sárospatakon nagyon komolyan vesszük a járvány elleni védekezést, amiben önök is kitűnő partnerek voltak a fegyelmezett magatartásukkal.
Úgy gondolom, hogy felesleges indokolatlanul szigorú és betarthatatlan szabályokkal terhelni Önöket, inkább életszerű és bárki számára könnyen végrehajtható döntést kell hoznom a városra vonatkozóan.
Ezek alapján 2020. november 12. csütörtök reggel 5 órától a maszkhasználattal kapcsolatban a következő szabályok lesznek érvényesek a város területére:
Piacnapokon, a piac területén kötelező a maszk használata.
Kötelező maszkot viselni a busz pályaudvar és vasútállomás teljes területén, valamint a buszmegállókban és azok 5 méteres körzetében.
Kötelező maszkot viselni valamennyi óvoda, általános iskola, 50 méteres körzetében, nevelési – oktatási napokon reggel 7-8 óra és délután 15-17 óra között.
Kötelező maszkot viselni azon üzletek parkolójában, amelyek saját parkolóval rendelkeznek.
A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.
Nem teszem tehát kötelezővé a város teljes területén a maszk használatát, de kérem, a fent említett helyeken kívül, elsősorban sorban állás közben használjanak maszkot olyan helyeken, ahol jellemzően az utcán kell várakozni (például a posta, a bankok, gyógyszertárak, hivatalok), valamint ha tehetik az egyéb területeken is.
A rendelet szükség esetén felülvizsgálatra kerül.
Köszönöm megértésüket.
Aros János, polgármester
Feltöltő

Fel