“Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend” október 23-a alkalmával a pataki polgárőrség elismerésére

Ünnepélyes keretek között 2020. október 23-án Nádudvaron rendezték meg az Országos Polgárőr Szövetség 56-os ünnepségsorozatának negyedik megemlékezését. Az OPSZ azért döntött régiós rendezvények mellett, hogy a vírusjárvány idején csökkentsék a kockázatot.

Nádudvaron ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, megyék küldöttei voltak jelen. Maczik Erika, Nádudvar polgármestere köszöntötte az ünnepség vendégeit, kiemelve meglévő jó kapcsolatukat a polgárőrökkel.

Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében méltatta a polgárőrség tevékenységét, odaadását a vírushelyzet idején tanúsított helytállását.

Az ünnepi beszédeket követően Bodó Sándor államtitkár és dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elismeréseket adott át.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökének előterjesztése alapján az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a „Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend” kitüntetést adományozta Aros Jánosnak; Sárospatak Város Polgármesterének, Sárospataki Polgárőr Egyesület elnökének.

Aros János a kitüntetés átvételét követően azt nyilatkozta, hogy Ő most természetesen mindazon pataki polgárőröket képviseli, akik hosszú évek óta áldozatos munkával, önkéntesen, saját szabadidejük feláldozásával segítik napról-napra biztonságosabbá tenni Sárospatakot. A városlakók jól tudhatják, hogy a polgárőrökre számíthatnak minden esetben – ezt a munkát pedig az Országos Polgárőr Szövetség is látja, tapasztalja és elismeri – tette hozzá Aros János.

Cikk forrása: OPSZ, fotók, Sebestyén Jenő.

 

Feltöltő

Fel