Minden ami „öko” és „bio” a baba-mama klubban

Október 1-én csütörtök délelőtt találkoztak újból a mamák és babáik a Baba-mama klubban a könyvtárban.Nagyon időszerű és modern témát választottunk, amely – minden ami öko és bio, allergiák megelőzése, környezetbarát és vegyszermentes tisztítószerek hasznosságaa babaápolásban volt. Vendégünk Kulcsár IldikóNyíregyházáról érkezett hozzánk, aki a Naturecleaning – CudyFuture Kft. alapítója, a webáruház működtetője.

A különböző bőrpanaszok és az ekcéma nem játék, a tisztítószerek flakonjain sem véletlenül szerepelnek a veszélyt és mérgező vegyületeket jelző feliratok és ikonok. Számtalan helyen hallani és olvasni róluk, hogy veszélyt jelenthetnek a bőrre, az egészségünkre, a hormonrendszerünkre. Sok hagyományos tisztítószer még egy felnőtt számára is veszélyes lehet, pláne egy kisgyerek vagy egy újszülött számára. Az otthonokba minden bizonnyal a takarítás során kerül be a legtöbb vegyszer. A környezetbarát, vegyszermentes tisztítószerek hatékonyságban nincs visszaesés és közben levegőt is kaphatunk és még a szervezetünket sem károsítjuk.

Ildikótól részletes tájékoztatást kaphattunk a vegyszermentes padlótisztítástól a konyhai higiénián át a gyermekjátékok fertőtlenítéséig és vegyszermentes tisztításáig mindenről. A ruhák mosásáról és öblítéséről is sok szó esett. Több családban sajnos előfordul ekcéma, allergia vagy más érzékenység, bőrirritáció. Megtudhattuk, hogy a kizárólag hagyományos mosószerek és öblítő elhagyásával általában jelentősen csökkenhetnek a tünetek, majd hamarosan meg is szűnhetnek.Beszéltünk az illóolajok hasznosságáról, hatásairól. Megtudtuk, hogy melyek azok az illatfajták, amelyeket a babák egészsége érdekében bátran használhatunk, mi mire jó és melyek azok, amelyeket kerülnünk kell. Megismerkedtünk a Csepke baby termékekkel is.
A kismamák nagyon érdeklődőek voltak, sok kérdés felmerült. Vendégünk több terméket is hozott magával bemutatásra.Afoglalkozás után minden kismama választhatott belőle kedve és tetszése szerint, amit majd az otthonában ki is próbálhat. Köszönjük szépen Kulcsár Ildikónak, hogy eljött hozzánk!

Nagyon tartalmas és hasznos délelőtt volt anyukák és a babucik számára is.

Hamarosan újból találkozunk!

Noszályné Bodnár Ágnes, könyvtáros

Feltöltő

Fel