Új játszótér épül a Hild téren

Nagykorú lett és már elhasználódott a Hild téri játszótér Sárospatakon, így az önkormányzat egy teljesen újat építtet. A szülőknek és gyermekeknek már nem sokat várniuk, hogy birtokba vegyék az új játszóelemeket, melyek nagy részét a lakossági igényfelmérést követően választották ki.

Hála és köszönet illeti a Kiwanis Klubot, akiknek a támogatásával 2002-ben elkészült a belvárosi játszótér. 18 évig szolgálta a város gyermekeit az a többfunkciós játszótér, azonban az eltelt közel két évtized nyomai már erősen látszottak rajta. Már év elején a költségvetés elfogadásakor terveztük, hogy megújítjuk a játszóteret, azonban ahogy lenni szokott, a feladat előkészítése közben bővült a terv, így gyakorlatilag nem pótlások és egy-két új elem beépítése történik meg, hanem egy teljesen új játszótér kialakítása – mondta Aros János. Sárospatak polgármestere kiemelte, minden 21. századi követelménynek és biztonsági előírásnak megfelelő játszóteret alakítanak ki. A játszótéri elemek kiválasztásakor számtalan kisgyermekes szülővel egyeztettünk, felmérve az igényeket, így ezen beszélgetések formálták a játszótéri elemek kiválasztását. Számos újdonság lesz itt, például a baba-mama hinta, ami a közös kikapcsolódást erősíti majd. A biztonságra is törekednek, ezért a teljes járófelületen rekortán burkolat lesz.

A Hild téren jelenleg még zajlanak a munkálatok, néhány héten belül minden új eszköz a helyére kerül. Az önkormányzat saját forrásából valósítja meg a fejlesztést, melynek teljes költsége eléri majd a 30 millió forintot.

Sokan kérdeznek a folytatásról is – tette hozzá Aros János. 2021-ben az Ady téren folytatjuk a közpark felújítását, frissítését és ott is megújul a játszótér. Ezen kívül az önkormányzat minden egyes engedéllyel rendelkező játszóteret felújít vagy bővít a következő években, valószínűleg nem egyszerre mindet, hiszen több tízmilliós tételekről van szó. Az viszont biztos, hogy folyamatában valamennyi engedéllyel rendelkező játszóteret modernizálunk a következő időszakban.

Feltöltő

Fel