Tanévnyitó a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában

2020. szeptember 1-én tartotta a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepségét. Az intézmény újonnan kinevezett vezetője Karacs Mónika elmondta, hogy a 2020/21-es tanévben a hagyományokat megőrizve, de új lehetőségeket kipróbálva tervezik végezni a munkát. Nagy figyelmet fordít az iskola a járványügyi protokoll betartására.

Az ünnepségen megemlékeztek az előző tanév kiemelkedő eredményeiről, s tárgyjutalmat adtak át az online oktatás bevezetése előtt lezajlott versenyek díjazottjainak.

A nyári szünet sem volt eseménytelen az iskola tanulói és dolgozói számára, hiszen 52 néptáncos gyermek vett rész Simán néptánc táborban, s zenész növendékek és pedagógusok voltak közreműködői ünnepségek, kiállítás megnyitóknak.

A tanévnyitón elköszönt Bálint Béla, az intézmény korábbi igazgatója, aki 40 év pedagógiai és 20 év igazgatói munka után mondott búcsút a pedagógusi pályának.

Egy művészeti iskola munkájának színvonalát nem csak a versenyeredményei, hanem pedagógusainak szakmai elismerései is fémjelzik. Ezt tükrözik az intézmény tanárai részére adományozott kitüntetések.

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Darmos Éva részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma prof. Dr. Kásler Miklós miniszter által aláírt Elismerő Oklevél kitüntetést adományozott.

Az elmúlt tanév végén Varjas Csabáné hegedű-szolfézs szakos pedagógusunk nyugdíjba vonult. Ez alkalomból az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetéssel jutalmazta.

Gratulálunk nekik!

Az új tanévet is a korábbiakhoz hasonló lelkesedéssel, lendülettel kezdjük és várjuk szeretettel a zene és néptánc iránt érdeklődő gyermekek jelentkezését.

FFMI beszámolója

Feltöltő

Fel