Figyelem – A Tengerszem megközelítése (2020. augusztusban)

Továbbra is odafigyelést igényel a Tengerszemre tervezett kirándulás!
A 37. számú főúttól a Ciróka pihenőig augusztus végéig út- és kerékpárút építése zajlik. A 37. számú főútról a Tengerszem felé a megszokott útvonalon jelenleg nem lehet behajtani, a csomópont lezárásra került. Az elágazással szemben 37. számú főút patkáján parkolni tilos és balesetveszélyes! A Botkői Parkerdőben ez idő alatt nem lehet parkolni!

Javasoljuk a következő megközelítési lehetőségeket:

1. Augusztusban (az útépítés ideje alatt) a károlyfalvai megközelítés a legbiztonságosabb, ezt javasoljuk minden látogatónak. A 37. számú főútról a károlyfalvai elágazásnál kell lekanyarodni, majd a táblák útmutatása szerint a Mikolai Pihenőparknál lehet biztonságosan parkolni. Innen 1 kilométer erdei séta következik a Tengerszemig erős emelkedővel, de döntően árnyékos területen. Szúnyogriasztót és vizet mindenki vigyen magával! Ha ezt valaki elmulasztaná, akkor sincs nagy baj, hiszen a Tengerszemen a Bányaközpontban mindkettő megvásárolható.

2. A Malomkőgyár úton történő parkolást az ott működő a Weinberg 93’ Kft. napi tevékenysége (kamionok forgalma, anyag- és késztermékszállítás, saját dolgozók parkolási szükségletei) nem teszi lehetővé hétközben, ezért kérjük, hogy kerüljék el. Hétvégén korlátozott számú gépkocsi elférhet a területen, de a magánparkolók, teher- és kapubejárók forgalmának akadályozását mindenképp kerülni kell!

3. Biztonságos megoldást jelent, ha a gyalogtúrát Sárospatakról indítják, ahol bizonyosan akad megfelelő, ingyenes parkoló a gépkocsik számára. Gyalogtúra ez esetben kb. 4,5 kilométer (oda).

4. A Zöldút Turisztikai Központ kínál megoldást a rövidebb gyaloglást kedvelő, illetve a tereputazás kalandjaira vágyó turistáknak Sárospatak belvárosából induló tereptúráival, egyéb megoldásként a Turisztikai Központban kerékpárok is bérelhetők, amivel a kerékpárúton a károlyfalvai megközelítés szintén elérhető.
(www.zoldutazas.com).

Augusztus hónapban is kiemelt körültekintést és türelmet kérünk a területen közlekedőktől, a Tengerszemre igyekvő turistáktól és a helyi lakosságtól!

Feltöltő

Fel