Új időszámítás kezdődik a sárospataki sportéletben

Mostantól közös menedzsment és szakmai stáb irányítja a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskolát és a Sárospataki Torna Clubot. A cél, hogy öt éven belül országosan vagy akár nemzetközi szinten jegyzett sportolókat ismerjen meg a közönség, e mellett pedig az intézményi hátteret is meg akarják újítani.

Több mint féléves előkészítő munkát követően a héten bemutatkozott az az új sportkoncepció, ami nem csak Sárospatak, de a térség számára is meghatározó lesz. A 2007-ben alakult Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola és az 1945-ben alapított Sárospataki Torna Club a jövőben közös menedzsmenttel és szakmai vezetéssel folytatja a munkát. Ezt a sporttörténeti együttműködést és annak részleteit mutatták be az Újbástya Rendezvénycentrumban, ahol a társadalmi megbízatással dolgozó új club menedzser azt mondta, nem azt várja hogy holnaptól jönnek a jobbnál jobb eredmények, hanem azt, hogy holnaptól az új szemlélet a teljes közösségre átragad.

Belicza János a SUSI elnöke, a STC klubigazgatója szerint az új 11 fős menedzsment és az őket segítő sportszakmai csapat tudatos építkezést fog végrehajtani a következő időszakban. Tudják, hogy nem azonnali és látványos eredmények fogják kísérni a munkát, de abban is biztosak, hogy a kitűzött célokat el lehet érni. Az ütemterv elkészült, a feladatokat kiosztottuk egymás között és mindenki a maximumot hozza ki magával a pataki sportélet érdekében.

Nagy felelősséggel és gondosan megvizsgáltuk az együttműködés minden várható hatását és tudatosan, ha úgy tetszik előre menekültünk – mondta a STC elnöke. Krai Csaba kiemelte, ahhoz, hogy szakmailag a legjobbat tudják biztosítani a sportolóknak és hogy jövőképet alkossanak a fiataloknak a közösen gondolkodásban látják az igazi lehetőséget. A 75 éves STC megérett a megújulásra, új lendületre van szükség. Azt gondolom, hogy a sport a teljes életre kihat. Így ha tudunk alternatívát kínálni a fiataloknak, akkor nem vándorolnak majd el, ha tudunk munkahelyeket teremteni, akkor a város gazdagodik tehetségekkel. Együtt akarunk működni a helyi oktatási intézményekkel és minden lehetőséget megteremteni a hozzánk érkező fiataloknak- tette hozzá Krai Csaba.

Eljött az ideje, hogy a pataki sportélet új lendületet kapjon – mondta a város polgármestere. Aros János szerint a pataki sportolók eredményeit az elmúlt évtizedekben magas hazai és nemzetközi szinten is jegyezték, az utóbbi időszakban azonban érzékelhetően már szükség volt egy új irányra.

Sárospatak polgármestere kiemelte, hosszas egyeztetések előzték meg a fúziót, majd féléves munkát követően a menedzsment készen állt arra, hogy a nyilvánossággal is ismertesse terveit. Az elképzelések nagyívűek, de máshogy nem is lehet. Nem egy papíron kidolgozott majd fiókba rakott tervet dolgoztunk ki a szakemberekkel, hanem egy olyan koncepciót, ami alapjaiban változtatja meg a helyi sportéletet. Természetesen a változáshoz nem csak akart szükséges, anyagi forrásokat is biztosítani kell, az önkormányzatra továbbra is számíthatnak a sportolók – tette hozzá Aros János.

A bemutatkozó rendezvényen konkrét tervekről is szó esett. A sportszakmai feladatokon túl saját pályázatíró csapattal számolnak, újabb rendezvényekkel, kiterjedt marketingtevékenységgel, az STC baráti körének újra alakításával. Szeretnék fejleszteni az infrastruktúrát és új tornákat hirdetnének meg a következőkben. Úgy számolnak, a rengeteg teendő mellett öt év alatt érhetők el a sportélet fellendítését célzó eredmények.

Feltöltő

Fel