Újra indult a baba-mama klub!

Június 25-én délelőtt újra gyermekhangok és vidám zsongás töltötte meg a könyvtár hónapok óta csendes tereit. Ekkor tartotta a baba-mama klub júniusi foglalkozását. Februárban találkoztunk utoljára és már nagyon hiányzott mindenkinek a társaság, az együttlét. Ezt az is mutatta, hogy több mint harmincan jöttünk össze és örvendeztünk az újbóli találkozásnak.

Vendégeink is voltak, mint mindig. Ezalkalommal Balla Noémi és Pásztor Judit védőnők látogattak el hozzánk. Témánk a nyári babaápolás, táplálkozás, vitaminpótlás, betegségek voltak. Vendégeink témaindító beszélgetése után záporoztak a kérdések. Szó volt a D-vitaminról, a gyümölcsök bevezetéséről, a babás utazásról nyaralásról, a fogzásról, a nyári betegségekről, a csípések kezeléséről, a kullancsokról … és még megannyi – az anyukák számára – fontos és őket foglalkoztató dologról. Megbeszéltük a karantén lelki hatásait, információkat kaptunk a tanácsadások, a gyermekorvosi és szakorvosi rendelések jelenlegi elérésének lehetőségeiről.

Az anyukák a témák váltogatása közben egymással is folyamatosan cserélték tapasztalataikat. A babák pedig ismerkedtek, barátkoztak egymással és jót játszottak az anyukák jókedvű körében.

Köszönjük szépen vendégeinknek Juditnak és Noéminek, hogy eljöttek hozzánk és sok-sok jó tanáccsal látták el az anyukákat!
Klubunk a nyár folyamán havonta több alkalommal is tart összejöveteleket. Legközelebb július 9-én találkozunk. Akkor is várunk minden érdeklődő anyukát és babucit a könyvtárba!

Noszályné Bodnár Ágnes, könyvtáros beszámolója

Feltöltő

Fel