Felhívás: úri hímzés szakmai továbbképzésre

Sárospatakon A Művelődés Háza és Könyvtára,a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei és a Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhely Koscsó Istvánné népi iparművész vezetésével 6. alkalommal rendezi meg nyári szakmai továbbképzését az úri hímzés iránt érdeklődők számára.

A továbbképzés időpontja: 2020. augusztus 3-8.

A továbbképzés témája: Az áttört közepek készítésének módjai és a mintázott lapos öltés készítésének elsajátítása.

A gyűjtemény anyagáról és a hozzájuk kapcsolódó személyekről és eseményekről előadást tart Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter a múzeum nyugalmazott igazgatója.

A továbbképzés ideje alatt lehetőség nyílik eredeti darabok megtekintésére és a restaurátori munka megismerésére Rádainé Bodnár Katalin textilrestaurátor segítségével.

Az előadások a délelőtti órákban zajlanak, délutánonként a gyakorlatban ismerhetik meg az érdeklődők az úri hímzés megvalósításának fortélyait Koscsó Istvánné hímző, népi iparművész segítségével. Csütörtökön szakmai kirándulást szervezünk.

Az előadások és a szakmai foglalkozások helyszíne: az Újbástya Rendezvénycentrum emeleti terme.

Részvételi díj: 12.000Ft, mely nem tartalmazza a kirándulás, a szállás és étkezési költségeket.

Szállást tudunk biztosítani a Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégiumában, mely a foglalkozásokhoz nagyon közel található. Meleg étkezést a Makk Hetes önkiszolgáló étteremben lehet igénybe venni. Itt 890 Ft egy menü, de lehet ala cart is ebédelni. Ezek az épületek a városközpontban helyezkednek el, parkolás is megoldható.

Jelentkezési határidő: 2020. június 30.

Jelentkezni lehet: A Művelődés Háza és Könyvtára telefonszámán: 06/47 311-811

Koscsó Istvánnénál: 06 20/496 7826

e-mailcímen: info@amuvelodeshaza.hu

koscsone.zsuzsi@gmail.com

A részletes programot később küldjük el az érdeklődőknek!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Csatlósné Komáromi Katalin                                                                                         Koscsó Istvánné

A Művelődés Háza és Könyvtára                                                              Lorántffy Zsuzsanna Hímzőműhely

igazgatója                                                                           vezetője, szervező

Feltöltő

Fel