Helyzetkép a Carolina Óvoda és Bölcsődében

Intézményünkben a koronavírus járvány ideje alatt is ügyeletet tartottunk. Megfelelő óvintézkedések és kellő elővigyázatosság mellett az óvodában és bölcsődében is 5-10 gyermeket fogadtunk,70 –en pedig elvitték a napi élelmet, kihordásos formában.

2020 május 25-től, az érvénybelépőkormányrendelet értelmében teljesen megnyithattuk az intézményt, és korlátozás nélkül – de kellő elővigyázatosság mellett-fogadjuk a gyermeket.Ennek örömére, nagyszámban be is jöttek, hisz nagyon hiányoztak már nekik a barátaik, csoporttársaik. Jelenleg 130 óvodás és 20 bölcsődés gyermek jár minden nap. Saját csoportba, saját óvónénijükkel foglalkoznak, játszanak egész nap.

Így együtt, boldogan megtarthattuk a Gyereknapot az óvoda udvarán. Hatalmas élményt jelentett mindnyájunknak. A szabadban (Várkert. Vizikapu) el tudunk köszönni a nagycsoportos óvodásainktól. Tudunk szervezni csoportkirándulásokat, családi napot a közeli kirándulóhelyekre (Hercegkút, Makkoshotyka, Smaragd völgy). Szeretnénk bepótolni az elmaradott élményeket június végéig!
Intézményünkben nem élünk a 2 hetes bezárás lehetőségével és az egész nyár folyamán nyitva tartunk. Tesszük ezt azért, mert gondolunk azokra a dolgozó szülőkre, akiknek elfogyott már a szabadságuk és problémát jelentene a gyermekük nyári elhelyezése.
Június végéig valamennyi gyermeket várjuk.

2020. júl. 01- aug. 24. között ügyeletet tartunk és csak a valóban dolgozó szülők gyermekeit fogadjuk. Az ügyeleti nyitvatartási alatt kell elvégezni a nyári feladatokat, a festési, karbantartási és nagytakarítási munkálatokat.

az óvoda beszámolója

Feltöltő

Fel