Könyvtár szolgáltatásai a járvány idején

A Könyvtár a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben szeretne segítséget nyújtani az olvasóknak a szabadidő hasznos eltöltéséhez, ezért lehetőséget biztosítunk kölcsönzésre.

Minden héten szerdán a 65 év alatti olvasóinkat várjuk 13-15 óra, csütörtökön a 65 év feletti olvasóinknak 9-11 óra között van lehetőségük a könyvek kölcsönzésére.

Sajnos a jelenlegi szabályok nem engedik meg, hogy olvasóink a könyvtár épületébe belépjenek. A kölcsönzés iránti igényeket telefonon : 20 430 5886 vagy email-ben zrinyivk[kukac]gmail.com kérjük jelezzék számunkra. A könyvek kiválasztásában segíthet katalógusunk, mely elérhető honlapunkról http://www.bazkonyvtar.hu/spatak/
vagy a város honlapjáról a Zrínyi Ilona Városi Könyvtár adatbázisa, amely a főoldalilinkekben található: https://opac.rfmlib.hu/WebPac_SAROSPATAK/CorvinaWeb

Kérjük kedves olvasóinkat éljenek ezzel a lehetőséggel, de a kölcsönzéshez előzetes telefonos egyeztetés szükséges. Az elmúlt két hétben már közel 100 olvasónk élt ezzel a megváltozott kölcsönzési móddal.

Könyvtárunk ebben a megváltozott helyzetben is szeretné, hogy olvasóink hozzáférjenek folyamatosan gyarapodó állományunkhoz. Zárt ajtók mögött folyik a munka, új könyvek beszerzése, törlési munkálatok, katalógus építése és a könyvek rendezése, takarítása történik. Ugyanakkor a virtuális térben minden nap jelen vagyunk. Kérjük kísérjék figyelemmel a könyvtárunk facebookoldalát https://www.facebook.com/varosikonyvtarsarospatak/ honlapját ahol mindennap hasznos információkat, könyvajánlókat találhatnak gyermekek és felnőttek egyaránt.
A felgyorsult világban az olvasási szokások is változnak, és a papíralapú könyvek szerepe is változik, de olvasóink többsége még mindig a hagyományos könyveket részesíti előnyben. A kikölcsönzött kötetek összetétele igencsak változatos. Elsősorban a népszerű szórakoztató irodalmat keresik, de a kortárs magyar szerzők művei is előnyt élveznek. Olvasóink figyelemmel kísérik az internetes könyváruházak sikerlistáit, folyóiratokban található könyvajánlásokat és szívesen fogadják a könyvtárosok könyvajánlását is.

Jó szívvel ajánljuk az olvasást az otthoni tartózkodás idejére, s nagyon várjuk már a személyes találkozást olvasóinkkal!

Feltöltő

Fel