Pénzügyi alapot hoztak létre a koronavírus-járvány védekezési költségeire

Sok tennivaló van és lesz is a következőkben a koronavírus-járvány miatt Sárospatakon is. A város számos biztonsági intézkedést vezetett be, melyekről már többször írtunk a honlapon is. Ilyen a Rendelőintézet működésének szabályozása, vagy éppen a Gondozási Központ által ellátott lakosok biztonsága érdekében meghozott óvintézkedések.

A védekezés most kiemelten fontos, ezért a március 27-én megtartott testületi ülésen a képviselők elfogadták azt a polgármesteri javaslatot, miszerint egy külön pénzügyi alapot hozzanak létre a városi költségvetésben, a meglévő elkülönített 2020-as városi költségvetési forrásból. A mai döntés értelmében az önkormányzat saját hatáskörében 10.000.000 Ft-os, a koronavírus-járvány megelőzéséhez szükséges pénzügyi alapot hozott létre.

Aros János azt is bejelentette a testületi ülésén, hogy egy külön gyűjtést is elindított. Saját felajánlásaként 200.000 Ft összeggel egy olyan adományozásra létrejött számlaszámot biztosítanak, melyre a védekezéshez érkezhetnek felajánlások. A polgármester elmondta, már több magánszemély és vállalkozás is jelezte ez elmúlt napokban, hogy tudnának anyagi támogatást nyújtani a város egészét érintő védekezési feladatokhoz. Aros János ezért döntött úgy, hogy létrehozza ezt az adományozásra szolgáló számlaszámot és elsőként maga helyez el rajta 200.000 Ft-ot.

A testületi ülésen arról is szó volt, hogy a város eddig decemberben biztosított tartós élelmiszerekből álló csomagot a rászorulóknak. Oláh József Csaba, az Egészségügyi és Szociális bizottság elnöke azt javasolta, hozzák előre ezt a támogatást, és kapjanak a következő hetekben egy komplex csomagot a patakiak. A javaslat szerint főként fertőtlenítéshez használatos eszközök és élelmiszerek kerülnek majd bele a csomagba. A javaslatot a testület elfogadta, a részletek kidolgozása a következő napokban valósul meg.

Feltöltő

Fel