Lélekben maradjunk közösségben

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Egri Főegyházmegye döntéseivel összhangban a Sárospataki Római Katolikus Plébánia is szünetelteti szertartásait március 17-től. A rendelkezéseknek megfelelően csak temetéseket végez az egyházközség, egyéb nyilvános liturgia (szentmise, rózsafüzér, litánia, keresztelő, stb.) nincs.

Ft. Ternyák Csaba egri érsek szándékához kapcsolódva, kérjük a kedves híveket a lelki közösség fenntartására és megerősítésére. Aki tud, kapcsolódjon be egyházmegyei rádiónk, a Szent István Rádió és Televízió műsoraiba. Itt hétköznaponta reggel 7 és délután 17 órakor közvetítenek szentmisét, ezzel egyidőben egyházközségünk papjai a bazilikában miséznek (sine populo) hívek részvétele nélkül, a majd a rádió közösségével a rózsafűzér imádságot mondják el. Vasárnaponként délelőtt 10 órakor kapcsolódhatunk be a közvetített szentmisében, mellyel egyidőben szintén nem nyilvános szentmise lesz a bazilikában, hangsúlyozva a lelki egységet egyházmegyénkkel.

Emellett ajánljuk a kedves hívek figyelmébe a déli Úrangyala imádságot, melyet a Szentatya szándékára mondunk el nap, mint nap.

A sárospataki bazilika a hét minden napján 8.30-19.00 között nyitva van, be lehet térni csendes imádságra.

A korábban meghirdetett tartós élelmiszergyűjtést folytatjuk, az adományokat a nap folyamán be lehet vinni a bazilikába és elhelyezni a Szent Erzsébet ereklye előtt.

Temetés ügyben kérjük a plébánia vonalas számát: +3647311183 vagy a +36303518167-es telefonszámot hívják. Ha súlyos beteget kell szentségekkel ellátni, szintén ezeken a számokon vagyunk elérhetőek.

Kérjük fokozottan figyeljünk egymásra ebben az időszakban, különösen idősebb testvéreinkre, fiatalabb híveinket arra buzdítjuk, hogy karitatív módon segítsék az egyedülálló időseket.

Ajánljuk figyelmükbe Erdő Péter bíboros járványhelyzetre írt imáját.

Ft. Bereczkei Miklós plébános

Feltöltő

Fel