Tájékoztató járóbetegek számára

TÁJÉKOZTATÁS

Kedves Betegeink!

A koronavírus fertőzés megelőzése, illetve bármely egyéb okból intézményünkben jelentkező betegek biztonságos ellátása érdekében, az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

Felső légúti panaszok, lázas állapot, illetve koronavírus fertőzés gyanú esetén kérjük, telefonon jelentkezzen háziorvosánál, aki értékelni fogja minden esetben: reális lehetőség-e a koronavírus fertőzés gyanúja, amennyiben igen, kifejezett kérésünk, hogy háziorvosi útmutatás alapján járjon el.

A kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerek és gyógyászati segédeszközökhöz szükséges szakorvosi javaslat érvényessége megmarad a veszélyhelyzet lejártát követő 90 napig! Ha a veszélyhelyzet időtartama alatt lejár a szakorvosi javaslatuk, akkor telefonáljanak be a háziorvosukhoz, akinek jelen időszakban lehetősége van azt ideiglenesen meghosszabbítani.

Tisztelettel kérjük a betegeket, hogy amennyiben a tervezhető vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang és egyéb szakrendelői vizsgálatok) háziorvosuk is halaszthatónak tartja, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a veszélyhelyzet után keressék fel szakrendelőnket, diagnosztikai részlegünket.

A veszélyhelyzetre való tekintettel a fenti szabályok módosulhatnak, további korlátozások vezethetők be, melyekről folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

A koronavírus fertőzésről folyamatosan frissülő hiteles információkról a koronavirus.gov.hu vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni: nnk.gov.hu

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Köszönöm segítő együttműködésüket:

Bereiné Dr. Jakab Beáta
intézményvezető

Feltöltő

Fel