Épül az új piac

Nyárra készülhet el az új piac Sárospatakon, ezzel együtt újra élettel telhet meg az egykoron ezrek által látogatott terület.

Sokan emlékeznek még a vasútmentén található egykori MDF piacra. Ott szinte minden (is) kapható volt, majd az évek és a vonatkozó előírások változásával a piaci funkcióra alkalmatlan lett a terület. Napjainkban már a megújításán dolgoznak.

A sokáig funkció nélküli terület – annak ellenére hogy le volt zárva – egyszer csak egyfajta lerakóként kezdett működni, napról napra gyűlt ott a törmelék, időnként a szemét is. Már akkora kupacok alakultak ki, hogy nem lehetett felettük átlátni.

Első lépésként állami támogatással a terület takarítását, az ott található törmelék semlegesítését végeztük el, több mint 30 millió forintból – mondta Aros János. Egy TOP pályázatban ( Barnamezős területek rehabilitációja) pedig lehetőségünk adódott arra, hogy újra hasznosítani tudjuk a területet. Egy új piac és szabadidős tevékenységet kiszolgáló létesítmény épül, zárt parkolóval, teljesen új infrastruktúrával, kamerarendszerrel, utcabútorokkal és parkosítással. A beruházás összköltsége megközelíti a bruttó háromszáz millió forintot.

Természetesen a most használatos piacot – melyet szintén néhány éve újítottunk fel – nem zárjuk be, az megmarad ma ismert formájában és funkciójával együtt– mondta a polgármester. Az új piacon terveink szerint műszaki cikkek, vegyes áru, ruhaneműk vagy akár járművek árusítására is lehetőség lesz a jövőben. Aros János hozzátette, várhatóan nyáron már üzemelhet az új közösségi tér.

Feltöltő

Fel