Kamarazenei estek Turjányi Miklóssal

A Magyar Kultúra Napja ünnepségsorozat keretén belül Kamarazenei estek Turjányi Miklóssal sorozat harmadik előadására került sor a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Imatermében. A magyar kóruszene közel hat évszázadát öleli fel a program, a reneszánsztól a XXI. század kezdetéig. A Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar előadásában, Szabó Soma vezényletével a népdaloktól a virágénekeken, pataki diákdalokon, Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos remekművein át egészen a mai kor legmeghatározóbb magyar kórusszerzőinek kompozícióig, átfogó, színes képet kapunk a hazánk kórusirodalmáról.
A sárospataki közönség szűnni nem akaró tapssal köszönte meg ezt a kiváló előadást.

Köszönetet mondunk a Sárospataki Református Teológiai Akadémia vezetésének és munkatársainak a színvonalas előadás megtartásához szükséges hely biztosításáért, valamint a Sárospataki Kommunális szervezetnek az előkészületekben nyújtott segítségért.

Az est az EFOP-1.5.3-16-2017-00038 azonosítószámú, Humán szolgáltatások fejlesztése a Tokaj-Sárospatak térségben megnevezésű projekt támogatásával valósult meg.

Feltöltő

Fel