Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások Konferencia a Campuson

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája és az Eszterházy Károly Egyetem rendezte meg a Sárospataki Comenius Campuson a Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK) 2020. január 24–26.

A konferencián a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók, oktatók, doktorandusz hallgatók találkoztak, beszámoltak aktuális kutatásaikról, tanácsokat adtak egymásnak, ötleteket kaptak egymástól és közös programok indítására is lehetőségük nyílt.
A konferencia résztvevői időutazást élhettek át. A neves, nagy tapasztalatú szakemberek visszarepítettek a múltba, amikor még magam is hallgató voltam és csodálattal hallgattam matematika professzoraim előadásait. Másrészt a jövőbe is előre tekinthettünk, hiszen a plenáris előadó megfogalmazta a kérdést: ’Kell-e matematika tanár 100 év múlva?’

Az előadások meghallgatása után, kötetlen beszélgetések során további ötletek, javaslatok, tanácsok cseréltek gazdát. Közös kutatási kérdések, programok tervei körvonalazódtak. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is láthattak a résztvevők.

Wiersumné Dr. Gyöngyösi Erika beszámolója
Fotó: Sasi Gábor

Feltöltő

Fel