II. Újévi Táncgála a SAMI-ban

2020. január 18.-án délután az izgatott készülődés hangjai szűrődtek ki a Sátoraljaújhelyi Latabár Színház termeiből. A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola táncosai hangolódtak az esti műsorra. Öltözés, sminkelés, hajfonás, még egy utolsó gyakorlás, mielőtt felment a függöny.

A szülők, barátok, ismerősök nagy érdeklődéssel várták az előadást. Minden jegy elfogyott, még a pótszékeken is ültek. Az első produkció a Csicsergő és Csibőricke néptánc csoport szatmári koreográfiája volt, amivel a fiatalok megalapozták az est hangulatát. Az első táncot követően DarmosnéDurányik Edit köszöntötte a jelenlévőket, kiemelt tisztelettel Aros János urat, Sárospatak város polgármesterét és Dr. Vitányi Eszter jegyző asszonyt. A köszöntőt követően Dr. Muha Miklós a Sipos György Alapítvány kuratóriumának elnöke és Koncsol Lászlóné a kuratórium tagja átadták a Sipos György díjakat. A díj több kategóriában kerül odaítélésre, a díj elnyeréséről az alapítvány kuratóriuma dönt. 2019-ben az alapítvány támogatásában az iskola fejlődésében, a magas színvonalú oktatás segítésében végzett munkájáért, Kozsnyánszky János nemzetközi kapcsolatok kategóriában, GaszpernéTilman Edina partnerintézmény kategóriában, Balogh Márk oktatást segítő kategóriában, Juhász Viktória pedagógus kategóriában érdemelte ki az elismerést. A díjak átadása után folytatódott a műsor, amely minden szempontból változatosra sikerült, hiszen a négy éves óvodástól a huszonéves felnőttig minden korosztály felvonult. A műsorszámokban a néptánc, a moderntánc a klasszikus balett és a társastánc váltotta egymást, bemutatva minden művészeti ág szépségét, változatosságát. Tizenöt csoportban több, mint 250 gyerek lépett színpadra, akiknek köszönjük, hogy ismét egy csodálatos műsorral szórakoztatták a közönséget. A műsor zárása a szokásos tanári tánc egy Michael Jackson számra készített koreográfia ismét nagy sikert aratott a gyerekek és a nézők körében egyaránt.

A záró képre minden szereplő felment a színpadra és integetve, tapsolva köszönte meg a nézők érdeklődését és figyelmét. Mi is köszönjük, hogy eljöttek, és támogatják iskolánkat és az itt tanuló gyerekeket.

Feltöltő

Fel