Különleges ősz a SUSI életében

Tizenharmadik alkalommal kezdte meg a tanévet a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola, azaz a SUSI. Remek őszt zártak a szakosztályok, mind minőségben, mind eredményben.  Több mint 200 (!) gyermek, 17 (!) csapatban kezdte meg pályafutását az egyesületben. A 2019/2020-as évad első fele sok-sok meglepetéssel és sporttörténelmi pillanattal is szolgált.

RÖPLABDA SZAKOSZTÁLY
Kunhegyes… Budapest…. Sárospatak…
A második legújabb szakosztály három csapattal – több mint 30 játékossal – kezdte meg az edzéseket 2019 szeptemberében. Az U13-as lányok már két tornán is túl vannak, mégpedig Kunhegyesre és Budapestre kellett utazniuk a Beliczáné László Petra, Kerékgyártó Csaba edző páros által gardírozott gyermekeknek. Sikeresen szerepeltek eddig a sportolók, de ezt bizonyítja az a tény, hogy sok dicséretet kaptak az ellenfél edzőitől a sárospataki sportolók. Ráadásul az év utolsó tornáján bronzérmet szereztek a lányok és tettek tanúbizonyságot akaraterejükről. Ezen kívül az U11/10-es alakulatoknak is lassan elkezdődnek a mérkőzések. A trénerek szerint imádnak edzésre járni a gyerekek, akik nagyon sokszor megfogadják a tanácsokat, ezért persze ismét járni fog a jutalom 2020 elején (új felszerelés; komoly edzés eszközök, NBI-es röplabda mérkőzés megtekintése).

LABDARÚGÁS / FUTSAL SZAKOSZTÁLY
STC – SUSI közös munka gyümölcsei…
Mint ahogy írtuk a tanév elején… „Nagy volt a mozgás az átigazolási „piacon” is, hiszen sok játékos „öregedett” ki, vagy távozott magasabb osztályba”. De ekkor még nem lehetett sejteni, hogy az – évek óta jól működő – kiváló kapcsolata a Sárospataki TC labdarúgó szakosztályával, ennyire gyümölcsöző lesz. A kezdéskor 19 játékos igazolt „át”, amely szakmailag jót tett a focistáknak. Ráadásul a két klub összes edzőjének Zsófi József személyében szakmai igazgatója is lett, így ő „rója ki” a fontosabbnál fontosabb feladatokat (videó elemzés, edzés vázlat, mérkőzés látogatás, stb.) a trénereknek. Ismét a KIEMELT BOZSIK – programban (U10, U11) szerepeltek a patakiak, amelyben mindösszesen 4 borsodi egyesület szerepel, a SUSI-sok mellett. 2019 november 16-án hazai környezetben került sor ennek a küzdelemsorozatnak az utolsó fordulójára, ahol a szülői munkaközösséggel közösen, remek hangulatú tornát szerveztek a Sárospatakiak. Az alap Bozsik tornák is jelen vannak az egyesület életében, ahol az összes edző – Zsófi József, Vachter Tamás, Vachter Gábor, Kerékgyártó Krisztián, Balogh Tamás – tanítványai pallérozódhatnak. Ezen programokat követően, a futsal tornák idejét „éljük”, azaz – a meghívásos kupákon kívül – a BAZ megyei Futsal bajnokságban és a „Futsal Bozsik”-ban is játszanak a labdarúgók.

KÉZILABDA / SZIVACSKÉZILABDA SZAKOSZTÁLY
Újra felnőtt női kézilabda csapat Sárospatakon…
A Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola minden áron sporttörténelmet akart írni, azzal a ténnyel, hogy egyszer újra legyen Sárospatakon női kézilabda felnőtt csapat. 2019 október 1-jèn az álom valóra vált, hiszen 40 év után újra megyei I. osztályú bajnoki kézilabda mérkőzésre került sor az Árpád Vezér Gimnáziumban.
Azóta a lányok – az ifi mérkőzésekkel együtt – 16  találkozón vettek részt, több kevesebb sikerrel. Ugyan csak meg kell említeni, hogy Kovács Eszter – edzője Bodorovics Tamás – Sárospatak Város Önkormányzatának, Jó tanuló Jó sportoló díját kapta meg. A SUSI terjesztette fel a díjra a többszörös házi gólkirálynőt, aki nagy büszkeséggel vette át a kitüntetést Aros János polgármester úrtól. Rengeteg utazáson (Tiszavasvári, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Tokaj, Nyírbátor, Nyíregyháza, Mátészalka, Csenger) van túl az U14-es és az U12-es csapat is. Hevele István a csapatok edzője nagy munkát fektet a „jövő” képzésébe, amely biztos, hogy ki fog jönni az elkövetkező időszakban. Az U11-es csapatban is sok tehetséges játékos van. Nem csak tehetségesek, de ügyesek is, ezt bizonyítják az edző párosuk – Nagyházi Péter, Bodorovics Tamás – szavai is, miszerint a jövő csapata lehet ez a team. A legkisebbek – U7-8-9 – is elkezdték az edzéseket, 2019 augusztusában, ám nekik még nem kezdődött el a küzdelemsorozat, hiszen minden egyesület a toborzási fázisnál jár, így a patakiak is. 2020 februárjában viszont már bajnoki mérkőzéseket kell játszaniuk Sztankó Gábor tanítványainak. A nagy kézilabda múlttal rendelkező edzők várnak minden leányt, aki szeretné megismerni ezt a nagyszerű sportágat.

TORNA SZAKOSZTÁLY
Profi szakemberek… Új eszközök…
Kiváló szakmai feltételekkel vágott neki az új évadnak ezen szakosztály is, hiszen az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa, Kelemen Judit főigazgató asszony segítségével, remek helyen tornázhatnak a lányok. Sőt, szülői felajánlásoknak köszönhetően, a SUSI – torna szakosztályának eszköztára, szép, új szerekkel bővülhetett, melyeket az ifjú növendékek már birtokba is vettek és nagyon megszerettek. Magas szinten folyik a képzés, erre pedig garancia Batta Zoltánné – Marika néni – valamint Csehiné Tomkó Krisztina, tanárnők. Több mint 30 tornász látogatja az edzéseket, akik szemmel láthatóan rengeteget fejlődtek. Lukács Dorka tornászunknál is a gratuláció szót kell elővenni, hiszen Ő is óriási elismerésben részesült, tudniillik megkapta a városi Jó tanuló, Jó sportoló díjat.

TEQBALL SZAKOSZTÁLY
A legújabb szakosztály…
2019 november közepén, úgynevezett teqball pályázatot hirdetett meg a szövetség, melyet természetesen a pataki egyesület is beadott. 24 pályázó közül 10-et díjaztak a szakemberek, amelybe szerencsére sikerült bekerülni a zemplénieknek is. Már a szerződések is aláírásra kerültek, ahol a támogató, két 700.000 Ft-os asztallal és félévig havi 100.000 Ft-tal támogatja az új szakosztály létrehozását. Az edzések már el is kezdődtek, mondhatni nagy sikerrel, hiszen több mint 15-en járnak a tréningekre. Külön köszönet jár a sárospataki Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthonának, Téglás Zsolt igazgató úrnak, aki minden feltételt megadott ahhoz, hogy az új sportág bekerüljön a Bodrog-partiak életébe. Az egyesület továbbra is várja a mozogni vágyókat, hiszen korosztályi megkötés nincs a teqball-ban, azaz bárki jelentkezhet, hogy kipróbálhassa a Zsófi József által tartott labdás „technikai képzést”.

EGYÉB… A SUSI ÉLETÉBŐL
A sporttörténelmi események mellet…
Természetesen a szakosztályok anyagi biztonsága is fontos a vezetőknek, akik elsősorban a TAO támogatásból és Sárospatak Város Önkormányzatának segítségével valósítják meg elképzeléseiket. Továbbra is bíznak benne, hogy sikerül feltölteni (TAO) a kapott „forrásokat”, ezért továbbra is várják azon cégek jelentkezését, akik könnyíteni tudják az egyesület – kizárólag a gyerekekre fordított – kiadásait. Az EFOP-os pályázaton is gőzerővel dolgoznak a szakemberek! Az „Egységben egészségben” című, prevenciós célú szabadidősport programok megvalósítása az Észak-magyarországi régió 5 kistérségében remekül halad, a Sportos és Egészséges Zemplénért Egyesülettel közösen. Újítás az is az őszi szezonban, hogy minden „útra kelő” csapat hideg csomagot kap étkezés gyanánt és havi rendszerességgel – jó hangulatú – össz-edzői értekezleteket tartanak a klubon belül. Nemcsak azért sikeres a sportiskola mert jó munkát végeznek az edzők, hanem mert kiváló a kapcsolata a vezetőknek a Sárospataki Tankerülettel, az Árpád Vezér Gimnáziummal, a Vay Miklós Református Szakképző Iskolával, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolával és a Rákóczi Ferenc Általános Iskolával is. Ráadásul a felsorolt intézmények nagyon sokat segítenek abban, hogy ne kelljen a hidegben, kint edzeni a csapatoknak, hiszen infrastrukturális (terem) hiány van sajnos.

Továbbra is tervezi az elnökség, hogy megtartja a soron következő Sportfesztiválját (2020 január) és ünnepségeit, valamint ebben a tanévben is a SUSI szervezheti meg Sárospatak város sportbálját (2020. február 29.).

Az ősz hivatalos támogatói voltak: Sárospatak Város Önkormányzata, Szülői munkaközösségek, Continental Dohányipari Zrt., LAVET Gyógyszeripari Kft., ÉPSZER Építő-és Szerelőipari Zrt., GEO-MILK Növénytermesztő, Szarvasmarhatenyésztő és Szolgáltató Kft., PREC-CAST Öntödei Kft., AROSA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Weinberg ’93 Építő Kft., BIOFARM Növénytermesztő és Szolgáltató Kft., Cerealport Kft., Észak – Magyarország újság, KISPATAK 2000 Kereskedelmi Kft., Mr. Tus Kft., Ló – Vált Kft., Sárospatak újság, www.sarospatak.hu, dm-drogerie markt Kft., Hotel Bodrog Wellness, Hegyalja Televízió, Zemplén Televízió, Market Építő Zrt., Engie Magyarország Kft.

HAJRÁ SÁROSPATAK! HAJRÁ SUSI! További információ: www.susisport.hu; SUSI facebook oldalán; e-mail: spataksusi@gmail.com; +36/70/450-42-60.

Feltöltő

Fel