Regionális Informatikai Konferencia a Sárospataki Comenius Campuson

2019. november 22-én „Robotokkal az oktatásban” címmel regionális informatikai konfe-renciát szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán a Reáltudományok Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bi-zottságának Digitális Pedagógia Munkabizottsága.

A konferencia-sorozat általános célja megismertetni a régió érdeklődő pedagógusait, illetve a pedagóguspályára készülő hallgatókat az informatika nevelési-oktatási intézményekben való alkalmazásának aktuális kérdéseivel. Az idei rendezvény az élet minden területén egyre szélesebb körben alkalmazott ún. okos eszközök, kiemelten a robotok bemutatását célozta meg. Az előadók a téma kiváló ismerői és művelői, akik a robotika alkalmazási lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket. Az előadásokat gyakorlati bemutatók, foglalkozások követték, ahol az érdeklődők maguk is közreműködői lehettek a robotok irányításának, működtetésének.

A jövőre negyedszázados jubileumát ünneplő rendezvény anyagi hátterét idén is a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete biztosította.

Feltöltő

Fel