Codeweek a Comenius Campuson

2019.10.14–17 között rendeztük meg a Codeweek nevezetű rendezvény sorozatunkat, amelyen csaknem 700 diák és felnőtt jelent meg. Az érdeklődők több terület interaktív bemutatóin vehettek részt: játékprogramozás, robotika, Kahoot vetélkedő és HTML szerkesztés. A játékprogramozás keretében a Javascript programnyelv és Scratch blokk alapú fejlesztőeszköz szerepelt. Robotikai előadásokon Lego Mindstorm és Ozobot robotokkal, valamint házilag épített drónokkal találkozhattak a résztvevők.

A rendezvény szervezői a harmadéves programtervező informatikus hallgatók voltak, a lebonyolításban sokan segítettek az EKE Sárospataki Comenius Campus tanárai, ügyintézői és más dolgozói. Segítségükre voltak még a Becode munkatársai (Balogh Dávid, Lehóczki Róbert), a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola munkatársa Oláh Gábor. Külön köszönet jár a főszponzoroknak, az Eszterházy Károly Egyetemnek és a helyi Bana Tüzép Kft-nek hogy lehetővé tették az eseményre ellátogatók megvendégelését, és megajándékozását.

Előadók: Császi Péter Ádám (HTML, Scratch), Kiss Tamás (Scratch), Kántor Viktor (rendező, kisegítő), Toldi Gergely (robotika), Bajusz Bence (szervező, JavaScript, Scratch), Volenszki Tamás (netes biztonság)

Feltöltő

Fel