Több mint 20 nevezővel zajlott az I. Zemplén Historic Regularity Rallye

A 400 kilométeres össztávú, „Első Zemplén Rally Historic Regularity” verseny október utolsó hétvégéjén Sárospataki központtal zajlott, a Gulf Motorolajok és a Fülöp Constructions támogatásával.

Már péntek estére több versenyautó is megérkezett Sárospatakra, köztük több igazi ritkaság is, úgymint az 1973-as AMG Mercedes 280 CE homológ versenyautó, mellyel a kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autó- és kamionversenyző, Kiss Norbert az AMG magyarországi márkanagykövete vett részt a versenyen, de volt itt Skoda 130 RS és egy klasszikus Fiat Panda Abarth, Cadillac, Spartan, BMW, vagy éppen Trabant, Skoda is.

A főszervező Györe Tamás, a Régi Járművek Egri Egyesületének elnöke elmondta, a 400 kilométeres össztávú versenyen nem a gyorsaság volt a cél, sőt, ha a versenyzők átléptek egy előre megadott átlagsebességet, akkor pontlevonásra számíthattak. A táj, a környezet, a helyiek fogadókészsége kiemelkedő volt, a versenyzők azt jelezték, hogy szívesen visszatérnének ebbe a régióba. A szombati rajtnál rengetegen voltak jelen, a köztes állomásokon is tucatnyi ember várta az autókat.

A versenyre az ország különböző pontjáról érkeztek autók és versenyzők, de a helyiek is szép számmal képviseltették magukat. Braun Gergő és barátai több autóval is részt vettek a versenyen és a Hegyalja Televízió számára is ők biztosították a versenyhez illő, 1983-as gyártású Zastavat.

A két nap alatt 400 kilométert tettek meg a rallye résztvevői, akik között ott volt Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autó- és kamionversenyző. Norbi azt mondta, ilyenkor egy örömautózáson vehet részt egy igazán különleges járművel, rendkívül izgalmas helyszíneken, a települések közötti szerpentineken pedig valóban ki lehetett használni az autó adottságait.

Örömmel fogadtuk a megkeresést, önkormányzatunk anyagilag is támogatta a rendezvényt, úgy látjuk lesz folytatása az együttműködésnek – mondta Aros János. Sárospatak polgármestere kiemelte, hogy a település és környéke olyan adottságokkal rendelkezik, amely hosszú távon lehetőséget biztosíthat a Historic Regularity Rallye számára.

A versenyen a járművek önálló kategóriákban indulhattak, a végleges összesítés alapján pedig Bodony Béla / Vörös Krisztián páros nyerte az Első Zemplén Rally Historic Regularity-t egy Lada segítségével. Összetett második helyen Farkas Zoltán / Szalai Iván egy Opelben ülve, míg harmadik helyen Balogh Balázs / Németh Gergő végzett egy Skoda közreműködésével.

Feltöltő

Fel