Tv készülék, műanyag palackok, üvegek tucatjai kerültek ki a Bodrogból

Áradások idején gyakran tapasztalható, hogy nem csak faágat vagy hordalékot látunk úszni a Bodrogon, hatalmas mennyiségű szemetet is.

Szeptember 27-én, az Európai Sportnap részeként az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákjai kenukba ültek Felsőbereckinél és amit szemetet csak tudtak, összeszedték a Bodrogból. Reggel nyolckor indultak a folyón, délután egy óra után érkeztek meg Sárospatakra. A lábasháznál tucatnyi zsákot pakoltak ki, melyekben üveg, műanyag, hatalmas fólia és még egy tv készülék is volt. Ahogy az egyik fiatal lapunknak mondta, „ez csak egy kis része annak, amit láttak a folyóban”. Törődésre volna szükség, hiszen rengeteg szemét van megakadva a part mentén, akár egy uszályt is meg lehetne tölteni vele.

Papp József tanár azt mondta, a diákok önkéntesen vállalták a szemétszedést a Bodrogon, amely több célt is szolgál. Megtisztítják valamelyest a folyót, erősödik a diákok környezetvédelemmel szembeni elhivatottsága és természetesen a vízi járművek kezelését is gyakorolják. Az oktatási intézménynél úgy tervezik, a jövőben minden ősszel és tavasszal tartanak majd egy Bodrogot érintő környezetvédelmi akciót.

A szeméttel teli zsákokat a diákokat a partra hordták, onnan a város közreműködésével a Kommunális Szervezet munkatársai szállították el.

Feltöltő

Fel