Újra itthon az „Erdélyi” gyógypedagógiai iskola

Pécsvárady Botond EGYMI közleménye

2019 szeptember elsejétől iskolánk, hivatalos nevén a B.-A.-Z. Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és EGYMI Sárospataki Tagintézménye a Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásából, kiválással és új, önálló intézményként a Sárospataki Tankerületi Központ fenntartásába került.

Intézményünk új neve:

Pécsvárady Botond Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

Rövid nevünk: Pécsvárady Botond EGYMI

Tanévnyitó értekezletünkön ez alkalomból az iskola dolgozóit köszöntötte Donkó József a Sárospataki Tankerületi Központ igazgatója és Aros János polgármester úr. A köszöntőn jelen volt meghívásunkat elfogadva Pécsvárady Botondné Zsuzsanna Asszony.

Feladatunk változatlan:

Tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek, továbbá autizmus spektrum zavarral küzdő tanulók számára biztosítjuk a tankötelezettség teljesítését. Értelmileg akadályozott tanulók számára – továbbtanulási lehetőségként – a készségfejlesztő iskolai nevelést-oktatást kínáljuk.

Nem integrálható, egyéni bánásmódot igénylő kisgyermekeknek óvodai fejlesztést nyújtunk.

Vidéki és az arra rászoruló helybéli tanulóknak kollégiumi ellátást kínálunk.

A Sárospataki Tankerületben utazó gyógypedagógusi feladatokat látunk el.

A 2019/2020-as tanévet 13 osztállyal és 5 kollégiumi csoporttal indítottuk. Az utazó gyógypedagógusi feladatok szervezése a Sárospataki Tankerületi Központban elkezdődött.

Köszönjük a partnerintézmények együttműködését, a támogatók segítségét, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ eddigi munkáját, a Sárospataki Tankerületi Központ bizalmát.

Feltöltő

Fel