Megváltozik a behajtás iránya az ÁVG parkolójába

Nem árt, ha nem megszokásból közlekednek majd az érintettek augusztus 20-át követően. Megváltozik a forgalmi rend az Árpád Vezér Gimnázium parkolója esetében.

Évek óta tapasztalható, hogy reggelente és az iskolai időszak végéhez közeledve az Arany János utcán komoly torlódás alakul ki, de ugyanez mondható el nagyobb rendezvények idején is. A gimnázium parkolójába befordulni szándékozók miatt akár hosszú percekre is feltorlódott korábban a kocsisor, illetve néhányan a bekanyarodók közül már a parkoló elején megálltak, hogy a gyermek ki tudjon szállni. Csak néhány másodpercre is álltak meg így az autósok a parkoló elején, mögöttük már nem fért el egy újabb autó, aki be szeretet volna fordulni, annak pedig a főútvonalon kellett várakoznia. Meg a mögötte állónak is ott kellett várakoznia. Így aztán kedélyesen erősre sikeredett több reggeli ébresztő is az autósok számára. Természetesen olyan is előfordult, hogy a Bodroghalász irányából érkezők is “csak egy pillanatra” álltak meg, így mindkét sávon lassításra, sokkal inkább megállásra kényszerültek az autósok.

Augusztus 21-től ez megváltozik!

A Kommunális Szervezet munkatársai megkezdték az új parkolási rendhez szükséges felfestések kialakítását, így a halszálka “átfordul” a következő napokban. Augusztus 21-én napközben már a haladási irányt jelző táblákat is átcserélik. Ettől az időponttól kezdve már a Bessenyei utcára vezető garázsok irányából lehet behajtani a parkolóba és kifelé az Arany János utca irányába lehet elhagyni a területet!

Kérjük figyeljen mindenki, aki arra közlekedik, hiszen eleinte biztosan lesznek megszokásból közlekedők, aminek eredményeként jó esetben csak farkasszemet néznek egymással az autósok!

Feltöltő

Fel