A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a vakáció veszélyeire hívja fel a figyelmet

A nyár a felhőtlen kikapcsolódás időszaka a diákok részére. Azért, hogy így is maradjon kérjük a közlekedőket, hogy különösen figyeljenek az úttesten vagy annak környezetében gyalogosan vagy kerékpárral megjelenő gyermekekre. Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése kevésbé kiszámítható, sokszor nincs veszélyérzetük. Ezért a forgalomban résztvevő járművezetők részéről a leginkább kockázatos helyeken, így a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél, a lakó- és pihenőövezetekben, a bevásárlóközpontok és játszóterek környezetében történő közlekedés még nagyobb odafigyelést igényel.

A fiatalok számára az első számú mintát a szülők szolgáltatják.

Fontos tudnunk a gyermekünk napi programjáról, hogy aznap hová készül, kivel fogja a szabadidejét tölteni. Ezért kérjék meg, hogy ha elmegy otthonról, mondja meg hová indul, kivel találkozik, mikor érkezik haza, valamint ismerjék meg barátai nevét, címét, telefonos elérhetőségét. Szintén fontos, hogy a szülők betartassák a biztonságos internetezés szabályait. Számtalan olyan számítógépes program van, amely lehetővé teszi a veszélytelen böngészést. Beszélgessenek a gyermekekkel a világhálón látottakról, hallottakról.

Jó pihenést, valamint bűn- és balesetmentes nyarat kíván a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság!

További jó tanácsok: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/a-biztonsagos-vakacioert-zebrakkal

Feltöltő

Fel