A Rákóczi-várhoz is ellátogattak a Cassovia Classic veteránjármű találkozó résztvevői

Sárospatakra látogattak pénteken a Cassovia Classic tagjai. A szlovákiai Kassán néhány éve alakult veteránautós társaság tagsága szebbnél-szebb autókkal érkezett a Rákóczi-várhoz.

A főszervező elmondta, klubjuk minden éven háromnapos rendezvényt tart, amelynek része a Kassán megtartott veteránautó kiállítás és egy túra Magyarországra. Idén Sárospatakra eset a választásuk és partnerre találtak a MNM Rákóczi Múzeuma vezetésében. Az autósok a vár vezetése és a város polgármestere is köszöntötte.

A veterán autók mindegyike különleges és nem csak tulajdonosának okoz örömöt. A városlakók és az éppen itt tartózkodó turisták is nagy örömmel készítettek fotókat a jármű ritkaságokról.

Az egyik különlegesség a Delahaye 135 M volt, ami hathengeres és valójában versenyautónak épült 1938-ban – mesélte lapunknak tulajdonosa, Andrej Hrehovčík úr. Ennek az autónak az is különlegessége, hogy a Francia autómanufaktúra gyár csak motorokat és alvázat készített, ezért a kasztnit egy külön tervező – Henri Chapron – alkotta meg hozzá. Az autó egykoron a Monte Carlo Rally, Le Mans vagy éppen a Mille Miglia állandó szereplője volt. Ma már leginkább kiállításokra és kisebb túrákra használja a Delahaye-t büszke tulajdonosa.

A Cassovia Classic legöregebb autója az 1928-ban gyártott Dodge Sedan de luxe volt.

 

Feltöltő

Fel