Házfalnak csapódva fejeződött be a húsvéti látogatás

A húsvéti ünnepek során 2019. április 22.-én Makkoshotykán, 19 óra 10 perc körüli időben egy sárospataki fiatalember a rokonlátogatás után az egyik ház előtt az utcán lezáratlanul parkoló gépkocsiba beült, és mivel a gépkocsi gyújtáskapcsolójában az indítókulcs is benne volt ezért a gépkocsival elindult. A gépkocsival pár száz méter után egy útkereszteződésbe megállás nélkül szabálytalanul behajtott és a szemközti ház vaskapuját kidöntve a ház falának ütközött. A baleset során szerencsére a gépkocsivezetőn kívül más nem sérült meg. A helyszíni rendőri intézkedés során felmerült, hogy a gépkocsivezető szeszes-ital fogyasztásából származó alkohol hatása alatt áll, ezért a kórházi ellátása során véralkohol vizsgálat céljából vérmintát vettek tőle.

Az intézkedés során megállapításra került az is, hogy a gépkocsivezető semmilyen vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és hogy a Sárospataki Rendőrkapitányság 2019.01.05.-én 6 hónap időtartamra a közúti járművezetéstől eltiltotta, ezért az orvosi ellátása után a gépkocsivezető őrizetbe vétele megtörtént. Az eltiltás tartama alatt történő vezetés miatt 2019. április 25.-én a Miskolci Járásbíróság a gépkocsivezetővel szemben pénzbüntetés kiszabása mellett mellékbüntetésként 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is. Az ittas állapotban elkövetett közúti járművezetésben és a jármű önkényes elvételében a Sárospataki Rendőrkapitányság folytatja az eljárást.

A fentiekre tekintettel a Sárospataki Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművel rendelkezők figyelmét, hogy járműveiket mindig szabályosan, bezárt ajtókkal és teljesen felhúzott ablakokkal parkolják le úgy, hogy azt illetéktelen személyek ne tudják beindítani és elindulni vele. Mivel a fenti esetben a gépjármű tulajdonosa ezt nem tette meg ezért vele szemben szabálysértési eljárás indult.

 

Feltöltő

Fel