Erdélyisek sikere a XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulóján

2019. április 10-én, Sátoraljaújhelyben rendezték a XLIV. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulóját, melyen a Borsod- Abaúj -Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Sárospataki Tagintézménye (ismertebben: Erdélyi) négy tanuló képviselte. A megmérettetésen a magyar nyelv, irodalom, történelem, földrajz, természetismeret és életvitel tantárgyak feladatai állították a gyerekeket komoly kihívás elé.

Iskolánk csapata, melynek tagjai: Strausz Eugénia 6. osztályos tanuló, Balogh Krisztián 6. osztályos tanuló, Gellérfi László 6. osztályos tanuló, Oláh Tamás 7. osztályos tanuló az előkelő második helyet érte el. Kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően kivívták a jogot a Kisújszálláson megrendezésre kerülő országos döntőben való részt vételre. Az országos döntőre május 31-én és június 1-én kerül sor.
A gyerekek külön dicséretet kaptak példamutató magatartásukért.
Az egyéni megmérettetésen magyar nyelv tantárgyból kellett számot adniuk tudásukról. A csapat tagjai közül ketten is a dobogóra állhattak a verseny végén: Strausz Eugénia 2. helyezést, Oláh Tamás 3. helyezést ért el ebben a fordulóban.
Tanulóinknak szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk!

Feltöltő

Fel