Hatalmas siker a Farkas Ferenc AMI tánctagozatán

Idén is meghirdette az Országos Néptánc Tanulmányi Versenyt az Oktatási Hivatal. A kétfordulós, rangos rendezvény az ország több pontján területi selejtezőkkel vette kezdetét.

Az egyik területi selejtezőt Sátoraljaújhelyben rendezték, itt három korosztályban indított csoportot a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozata. A táncos gyermekek célja a budapesti döntőbe kerülés volt. A selejtezőkön a csoportok produkcióit pontozták, s az ország 19 legmagasabb pontszámot elért csoportja juthatott tovább. Óriási sikerként könyvelhető el, hogy a Farkas Ferenc AMI mindhárom csoportja bejutott az országos döntőbe!

A Pacurka Gyermektánccsoportot az indulók közül a legfiatalabb  gyermekek alkotják. Baranyai táncokból improvizációt, valamint hegyközi játékokból és táncokból készült koreográfiát mutattak be. A Pitypang Gyermektánccsoport tagjai gömöri botolót, vasvári verbunkot és csárdást, valamint „Lássuk mi lesz belőle” címmel, dél-alföldi táncokból készült koreográfiát táncoltak. A legnagyobbak – a Csimpolya Ifjúsági Tánccsoport tagjai – egyrészt hajdúsági táncokkal versenyeztek, ebben kanásztáncot , lassú-és friss csárdást táncoltak, valamint bemutatták a „Kállói táncok” című új koreográfiájukat is. A csoportokat Darmos Éva, Kovács Borbála és Darmos István készítették fel.

Feltöltő

Fel