Jó tanuló jó sportoló fiatalokat díjazott az önkormányzat és elismerték a képeslap pályázat sikeres alkotóit is

Jó tanuló jó sportoló fiatalokat díjaztak Sárospatak Város Önkormányzatának december 14-én megtartott képviselő-testületi ülésén valamint a város által közzétett képeslap pályázatra beérkezett pályaműveket készítő legügyesebb gyerekek is ez alkalommal vehették át az önkormányzat elismerését.

A Képviselő- testület döntése értelmében Jó tanuló jó sportoló elismerést vehetett át I. kategóriában Strausz Eugénia, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Óvoda, Általános iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést- Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, korábbi Erdélyi János Általános Iskola tanulója.
A 2017-2018-as tanévben kitűnő tanulmányi eredménye mellett a sport területén is kimagasló eredményt ért el. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diákolimpia atlétika döntőjén első helyezést ért el, így bejutott az országos döntőbe. A Győrben megrendezett országos megmérettetésen az előkelő negyedik helyet szerezte meg magasugrásban.
Testnevelő tanára: Fehér József tanár úr.

Kitüntetést vehetett át Borbíró Tamás, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 5. évfolyamos diákja.
Magatartása, szorgalma példás, tanárai és osztálytársai egyaránt szeretik. Szelíd, csendes természetű és mindig udvarias, segítőkész. Az iskolai élet és az osztályközösség aktív tagja, szívesen vállal feladatokat. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy több sportág művelése mellett néptáncra jár, és zongorázni tanul. Iskolán kívüli tevékenységei mellett a tanulást sem hanyagolja el.
Sporteredményei:
Sakk: Diákolimpia megyei 5. helyezés csapatban, KIDS- Kupa országos 5. hely.
Úszás: Diákolimpia megyei egyéniben 6,7 hely, csapatban 5. helyezés. KIDS – Kupa egyéni 3. hely, csapat 3. hely.
Vízilabda: Észak- keleti Ligakupa területi 7. hely.
Testnevelője Balogh János
Edzői: Balogh János, Máté Dávid és Méhész László

Jó tanuló jó sportoló elismerésben részesült Szabó Dániel, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 8. osztályos diákja.

Tanulmányi eredménye, szorgalma példamutató. Sokoldalú érdeklődését bizonyítják a különböző tanulmányi és sportversenyen elért kiemelkedő eredményei. 4 éve karatézik. Megbízható, kitartó sportoló, akit e kezdeti kudarcok sem tántorítottak el attól, hogy eredményes sportoló váljon belőle. A 2017/18-as tanév végén megkapta a Szent Erzsébet Oklevelet. Iskolai programokon és rendezvényeken is gyakran szerepel, sokszor hallható szavalata, gitárkísérete. A tanulmányi versenyek aktív résztvevője alsó tagozatos korától.
Sporteredményei: a Szerbiában megrendezésre került Európai Kyokushin Karate Versenyen 2. hely kata gyakorlat.
IV. Hinomoto – IBK Kupa Nemzetközi Nyílt Kyokushin Karate Verseny Vác 3. hely katában.
Testnevelője: Beliczáné László Petra
Edzője: Velmovszki József sensei

II. kategóriában Jó tanuló jó sportoló kitüntetést vehetett át Hideg Balázs, a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium 12. évfolyamos diákja.

Balázs érdeklődő szorgalmas diák. Minden évben kitűnő bizonyítványt kapott, számos tantárgyi dicsérettel. Az osztály aktív tagja, szívesen vesz részt iskolai és országos tanulmányi versenyeken, többek között angol és földrajz tantárgyból OKTV-n mérette meg magát.
Az iskolai kézilabda, kosárlabda és labdarúgó csapat oszlopos tagja.
Sporteredményei: kézilabda Diákolimpia országos strandkézilabda döntő 9. hely.
Kosárlabda Diákolimpia megyei döntő 4. hely, AJTP sporttalálkozó országos 1. hely.
Labdarúgás Diákolimpia megyei elődöntő 2. hely.
Testnevelője: Géczi Tamás
Edzői: Géczi Tamás, Papp József, Kistóth Miklós


A Sárospatak Város Önkormányzata által meghirdetett karácsonyi, újévi üdvözlőlap készítésére kiírt pályázaton a beérkezett több mint 200 alkotás alapján az alábbi eredmények születtek:

I. kategória: óvodás gyermekek közül Barabás Korina, a Carolina Óvoda és Bölcsőde óvodása által készített képeslap nyerte el a bírálók tetszését.

II. kategória: általános iskola 1.-4. évfolyamának tanulója
Két rajzot is díjazott a zsűri ebben a kategóriában:
Kassai Anna– a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4.a osztályos tanulója
Sajószegi Lilla – szintén a II. Rákóczi Ferenc Általános iskolából, a 4.b osztályból

III. kategória: általános iskola 5-8 évfolyamára, illetve a hatosztályos gimnáziumok 7-8 évfolyamára járó diákok, közül Sajószegi Anna, szintén Rákóczis diák, aki a 6.c osztályba jár.

IV. kategória: középfokú oktatási intézmények 9-12. évfolyamának diákjai közül a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakiskola és Diákotthon 9. a osztálya készített újrahasznosított technikával képeslapokat. Név szerint: Földes Zsombor, Horváth Jenő, Ignéczi Bálint, Kovács Dávid, Lázár Márk, Pétervári Dominik és Zagyva Zsombor. Köszönjük Fedorné Szabó Mariann osztályfőnöknek a segítő közreműködést.

Ebben az évben egy különdíjat is megítélt a zsűri egy olyan tehetséges diáknak, aki minden esztendőben kimagasló alkotással készült pályázatunkra.
Ő Jaskó Emőke, a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola 7.b osztályos diákja.

A képeslap pályázat díjazottjai

 

Feltöltő

Fel