Átadták a Bodrogolaszit és Sárospatakot összekötő utat

Ünnepélyes keretek között adták át a Bodrogolaszi és Sárospatak közötti, egykori országúton történt felújítást.

Történelmi pillanat részesei lehetünk a mai napon, hiszen több évtizedes vágyunk teljesült – mondta Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere. Szeptemberben elkezdődött a kivitelezés december elején már egy teljesen megújult úton közlekedhetnek Bodrogolaszi lakosai és a járművel erre közlekedők, hiszen a 3801-es számú út felújítása elkészült. A térségben és a településünkön élőknek a mindennapi közlekedésben ez a felújítás jobb, komfortosabb életminőséget fog biztosítani a közlekedés területén. – mondta a polgármester.

Ez a felújított útszakasz nem csak a lakosság, a vállalkozások és az egyre élénkebb turizmus miatt is fontos fejlődést jelent községünknek – emelte ki a polgármester.

Elkészült ez az út is – jelentette ki dr. Hörcsik Richárd. Ha kicsit lassabban is, mint terveztük, de mostanra már hosszú kilométereken keresztül a korábbinál komfortosabb körülmények között közlekedhetünk. Évek óta tudatosan tervezzük, szervezzük és lobbizzuk a polgármester kollégákkal az utak felújítását, a közös munka beérett. Ezzel egy jól működő összefogást is tapasztalhattunk a térség szereplőitől. Köszönjük a türelmet az itt élőktől, a környékbeliektől és reméljük sokáig tudják jó minőségben, jó egészségben használni – mondta az országgyűlési képviselő.

352 millió forint hazai forrásból készült el az útfelújítás – mondta Peiker Tamás. A Magyar Közút megyei igazgatója a részletekről közölte: két réteg aszfalt került a burkolatra, a padkát felújították, az árkokat kitisztították és két hidat is megújítottak. A mostani programban az idei évben a megyében összesen 55 útszakasz újult meg 13,5 milliárd forint értékben, hazai és TOP-os forrásból egyaránt történtek ezek az útfelújítások, összesen 165 km hosszúságban. Egy óriási előrelépés történt meg mind a közlekedők, mind a Magyar Közút életében, hiszen a megye úthálózata összesen 2600 km és ebből 165 km újult meg.

Az egyik legrosszabb állapotban lévő útszakasz volt a Sárospatak – Bodrogolaszi közötti útszakasz. Nagyon sokan járnak Sárospatakról Bodrogolaszi illetve Bodrogolasziból Sárospatakra dolgozni, vagy éppen a gyerekeiket iskolába vagy óvodába hozni – mondta az útfelújítás jelentőségéről Aros János. Sárospatak polgármestere emlékeztetett, két évvel ezelőtt még demonstráltunk az út felújításárért és lám két évvel később, ahogy képviselő úr megígérte és ahogy Peiker igazgató úr megígérte, ez az útszakasz is átadásra került. Bízom benne, hogy ennek az útszakasznak a folytatása hamarosan majd napirendi pontra kerül, hiszen a tervünk ezzel az útszakasszal az, hogy Sárospataktól egészen Tokajig jól járható legyen – tette hozzá Aros János. Én bízom benne, hogy mindenki megelégedéssel fogja használni ezt a felújított utat is – mondta Sárospatak polgármestere.

Feltöltő

Fel