„Menő menza” nap a Rákóczi iskolában

A „Menő menza” című EFOP-1.8.5-17-2017-00283 azonosítószámú pályázat keretében 2018. november 10-én „Menő menza” napot szerveztek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Ezen a napon is sok minden várta az iskolába érkező gyerekeket, de nem a megszokott módon. Volt fórum az egészséges táplálkozásról, melyen előadó volt dr. Eke Edit iskolaorvos, Pandák Judit dietetikus, Velmovszki Dóra élsportoló, és édesapja, Velmovszki József. Részt vehettek a gyerekek – a mozgás jegyében – sportversenyen és vetélkedőn az egészségről.

Mégis, amit mindenki a legjobban várt, az a főzőverseny, ahol 11 csapat 2 kategóriában – Finomat hús nélkül? Lehetséges?;Cukormentesen, édesen és finoman… – mérhette össze főző tudását, kreativitását, ötletességét. A kész étkeket szakmai zsűri értékelte. Amíg az eredményhirdetésre várakoztak a résztvevők, nagyon sokféle egészséges nassolni valóból kóstolhattak, majd a csapatok által készített ételeket is megízlelhették. A zsűri értékelése után senki sem szomorkodott, hiszen minden csapat értékes ajándékcsomagot kapott.

Sok új ismeretekkel, ötletekkel gazdagodva fejeződött be a nap.

Az iskola beszámolója

A rendezvény fotóit itt tekinthetik meg.

Feltöltő

Fel