A SIOK szeptemberi összejövetelén Figura Katalin kötetét mutatták be

A Sárospataki Irodalmi Olvasókör szeptemberi összejövetelén Figura Katalin, Borsiban élő és alkotó költőnő „Kicsi falum szép kis tája” c. kötetét ismerhették meg az érdeklődő jelenlévők.

Bevezetésként Czabányi Attila, kedvenc előadóművészünk színvonalas közreműködésében hallgathattuk meg a költő A gazdám és a kutyája, a Drága Nagymamámnak és a Szavak c. különleges, hangulatos  verseit.

Figura Katalin szívélyes bemutatkozása során megtudhattuk, hogy Borsiban él és alkot, három gyermek, hat unoka, és egy dédunoka boldog nagymamája. A szerető  családja és a munkaköre ellátása mellett is rajongással, lelkesedéssel olvasta a  költők szebbnél szebb alkotásait. Számos helyi rendezvényen, szakmai, baráti programokon nagy sikerrel közvetítette a híres költők verseit.

Saját költeményeket is írt, amelyek „nagy örömöt, lelki megnyugvást is jelentettek számára”. Néhány versét a helyi, regionális lapok, folyóiratok közreadták, melyek mindig nagy sikert arattak.

Kimondhatatlan boldogságot jelentett számára, hogy a művei, önálló kötetben, a Sárospataki Nyomda ízléses kiadásában is megjelenhetett. Halász Magdolna, a Sárospataki Irodalmi Olvasókör elnöke, a Köri összejövetelen mutatta be a hazai és a Borsiból érkező kedves vendégeknek, érdeklődő tagjainknak.

A „Kicsi falum szép kis tája” c. kötet, tartalmában különleges,formai megjelenítésében ízléses dokumentum csaknem száz rendkívül szép, kitűnő irodalmi alkotást tartalmaz, amelyek Borsi páratlan történelmi értékeit, a kedves  családtagok, a nagyszülők, az édesanyja, a gyermekei, a barátai iránt érzett meghatóan szép érzéseit, a körülötte lévő természet, a kirándulások, az évszakok szépségeit, stb. jelenítik meg. A Karácsony, az Újév, a születés-és névnapok alkalmi köszöntései, a szerelem, a vágyak, az álmodozás, a kedves, szeretetteljes megnyilvánulások. Az Istentől kapott élet, a Remény, Ne kergess álmokat! Álmodozó világ, Szép az Élet,Múlik az Idő, Szavak, Egy emberélet, Szép életünk, Mi bántja lelkem? A Vágyak ablaka és a többi versek, csodálatos gondolatok, maradandó képek, többszöri elolvasásra is csábítanak.

Nagy tisztelettel, hálásan köszönjük Figura Katalin, megjelenítésében és tartalmában különleges verseskötetét.

Sok szeretettel ajánljuk a verskedvelőknek, a versek iránt érdeklődőknek. A rendkívül értékes és páratlan irodalmi tevékenységéhez jó egészséget, további sok sikert kívánunk!

„Sok néma szó titkát őrzöm,
Hogy a gondolatom formát öltsön,
Élek szabadon mint, verseim csendje,
Nem zavar meg az élet terhe.”

Halász Magdolna
Olvasóköri elnök,
ny. könyvtárigazgató

Feltöltő

Fel